Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 102 гостя.

Донецька обласна державна адміністрація

Комунальний лікувально-профілактичний заклад «Обласний лікарсько-фізкультурний диспансер» (ОЛФД)

Переглядів: 8712

Адреса: 84500, м. Бахмут, вул. Сибірцева, 3

Директор: Діденко Антон Вадимович

E-mail: sportmedcentre@ukr.net

Служба спортивної медицини та лікувальної фізичної культури у Донецькій області представлена Комунальним лікувально-профілактичним закладом «Обласний лікарсько-фізкультурний диспансер» (ОЛФД). Свою діяльність ОЛФД розпочав з 1947 року.

Комунальний лікувально-профілактичний заклад «Обласний лікарсько-фізкультурний диспансер» призначений для проведення медичного забезпечення осіб, які займаються фізичною культурою і спортом, а також, надання лікувально-консультативної допомоги зазначеним особам та іншим верствам населення для відновлення здоров’я і працездатності за допомогою лікувальної фізкультури.

Згідно з рішенням Донецької обласної державної адміністрації від 18.03.2015 № 97 Обласний лікарсько-фізкультурний диспансер, що раніше знаходився у м. Донецьку, з 17.04.2015 року перереєстрований за новою адресою м. Бахмут, вул. О.Сибірцева буд. 3.

З 17.03.2015 року Обласний лікарсько-фізкультурний диспансер очолює Діденко Антон Вадимович, який закінчив медичний факультет Донецького національного університету ім. М. Горького, за спеціальністю лікувальна справа, має кваліфікацію за спеціальністями «Організація та управління охороною здоров’я», лікаря ортопеда-травматолога та лікаря зі спортивної медицини.

Диспансер веде свою роботу в спортивному комплексі «Металург», за адресою: Донецька область, місто Бахмут, вул. Садова, 137.

Після завершення облаштування та ремонту власної будівлі, Обласний лікарсько-фізкультурний диспансер планує надати 59 робочих місць висококваліфікованим спеціалістам.

На даний момент в Диспансері працює Адміністративно-управлінській персонал, відділення спортивної медицини та реабілітації та діагностичне відділення. Особи які займаються фізичною культурою та спортом проходять поглиблений медичний огляд, тестування функціонального стану організму в стресових умовах, отримують консультації вузьких спеціалістів та проходять лікування на базі ОЛФД.

 З метою досягнення високих спортивних результатів та  підготовки до змагань, спортсмени мають можливість проходити відновлювальну реабілітацію. Також, проводиться реабілітація спортсменів після перенесених травм та соматичних захворювань. 

 Враховуючи можливості фізіотерапії та існуюче обладнання ОЛФД, лікарями проводиться активна просвітницька робота серед спортсменів про необхідність саме відновлювальної терапії, яка проводиться як після змагань, так і після інтенсивного тренувального періоду.

 Окрім спостереження за станом здоров’я спортсменів,  також, проводиться лікарське спостереження за тренувальним процесом, при необхідності, його корекція сумісно з тренером та безпосередньо спортсменом. Лікарі допомагають тренерам підібрати найбільш оптимальний тренувальний режим для кожного спортсмена індивідуально.