Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 125 гостей.

Артемівське відділення Донецької ТПП

На часі – впровадження трирівневої системи ЦНАП, - Геннадій Зубко

Переглядів: 898

Сьогодні ми маємо синергію зусиль органів місцевої влади, Уряду і міжнародних партнерів щодо розбудови мережі центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) на місцях. Таке партнерство сприяє створенню сучасних ЦНАПів за кошти місцевих бюджетів, ДФРР, субвенції для ОТГ та програми «U-LEAD з Європою». Тому від місцевої влади та громад важлива ініціатива в цьому напрямку, яку ми як Уряд будемо підтримувати і впроваджувати. Про це на загальних зборах Асоціації ОТГ заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Ми переходимо до трьох стандартів ЦНАПів. Це стосується не лише вимог до приміщень та оснащення. Мова про відповідність визначеним стандартам 1, 2 або 3 рівня з точки зору кількості послуг, що надаються. Для прикладу, третій рівень – це 600 послуг. Ми розуміємо, що такий ЦНАП може бути розміщений у великих містах та обласних центрах. Але ми також прагнемо до відкриття ЦНАПів і в ОТГ, які б забезпечували максимально комплексне та якісне надання адмінпослуг», — зазначив Геннадій Зубко.

На сьогодні вже відкрито 75 ЦНАПів в Україні за рахунок ДФРР і субвенцій ОТГ. Загалом по Україні – 746 ЦНАП, з яких 71 - в ОТГ.

За словами Геннадія Зубка, вже напрацьована мережа — карта необхідної кількості ЦНАПів по всій Україні. «Мережа враховує важливий критерій – територіальну та часову доступність до послуги для мешканців у конкретному населеному пункті. Найближчим часом ми опублікуємо весь перелік населених пунктів з обов’язковим розміщенням у них ЦНАПів, і проекти зі створення центрів за цією методикою будемо підтримувати в першу чергу», — зазначив Віце-прем’єр-міністр.

Джерело:

https://www.kmu.gov.ua/ua/news/na-chasi-vprovadzhennya-tririvnevoyi-sist...

29.03.2018 - 05:59