Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 84 гостя.

ExportUA

Іванна Климпуш-Цинцадзе взяла участь у засіданні Комісії Україна – НАТО у Брюсселі

Переглядів: 866

Перебуваючи з робочим візитом у Брюсселі, Віце-прем`єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе взяла участь у засіданні Комісії Україна – НАТО на рівні послів, присвяченому обговоренню питань ходу реформ і безпекової ситуації в Україні та навколо неї.

У вступному слові головуюча на засіданні Заступниця Генерального секретаря НАТО Роуз Гьоттемюллер дала високу оцінку результатам співробітництва між Україною та НАТО, впроваджуваним реформам, а також запевнила у незмінній солідарності та єдності держав-членів НАТО в питанні підтримки суверенітету і відновлення територіальної цілісності України. Ця позиція була широко підтримана членами Альянсу.

Віце-прем’єр-міністр поінформувала учасників засідання про нинішню безпекову ситуацію на Сході України та в Криму у зв’язку зі збройною агресією Російської Федерації. Відтак було зазначено про важливість подальшої політичної та практичної підтримки НАТО України в протистоянні агресії та впровадженні внутрішніх реформ.

Окремо Іванна Климпуш-Цинцадзе зупинилась на основних результатах внутрішніх змін, зокрема в рамках виконання Україною попередньої Річної національної програми під егідою Комісії Україна – НАТО. Йшлося про реформування безпекового сектору, судової системи та забезпечення верховенства права, боротьбу проти корупції, удосконалення податкової системи, продовження децентралізації, покращення системи міжвідомчої координації.

«Ми чітко розуміємо, що можливості, надані Річною національною програмою, не повністю використовувалися протягом багатьох років. Однак ми пишаємося тим, що за останні два роки нам вдалося суттєво змінити та покращити взаємодію, продемонструвавши реальні важливі досягнення», – зазначила Іванна Климпуш-Цинцадзе. Вона окреслила основні положення планованої РНП на 2018 рік.

Під час засідання Комісії також наголошувалося на важливості організації засідання Комісії Україна-НАТО на рівні глав держав та урядів під час Саміту НАТО у Брюсселі у липні 2018 року.

Посли держав-членів НАТО наголосили на своїй незмінній підтримці України. Було зазначено прогрес, досягнутий Україною, та висловлено готовність Альянсу сприяти проведенню подальших реформ.

Практичним механізмом реалізації реформ залишатимуться Річні національні програми, виконання яких щорічно оцінюється НАТО.

«Ми робимо реформи не для Брюсселя чи Вашингтона, Варшави, Вільнюса чи Берліна. Україна це робить для себе, для кожного зі своїх громадян», – сказала Віце-прем`єр-міністр.

Джерело:
https://www.kmu.gov.ua/ua/news/ivanna-klimpush-cincadze-vzyala-uchast-u-...

29.03.2018 - 12:59