Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 112 гостей.

ExportUA

Іванна Климпуш-Цинцадзе зустрілася з депутатами Комітету у закордонних справах Європейського Парламенту

Переглядів: 854

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе зустрілася з делегацією депутатів Комітету у закордонних справах Європейського Парламенту.

Візит європарламентарів відбувається в рамках підготовки групою депутатів Звіту щодо виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, що буде представлений у Європейському Парламенті восени цього року.

Віце-прем’єр-міністр поінформувала депутатів про те, що у лютому Урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції презентував Звіт про виконання Угоди про асоціацію за 2017 рік. «Це не просто добірка статистичної інформації, а детальний аналіз роботи, яку за останній рік проробила уся країна», – сказала вона.

Також Віце-прем’єр-міністр розповіла про плани з євроінтеграції на цей рік. Наразі пріоритетом є ефективна співпраця між Парламентом та Урядом у виконанні Дорожньої карти законодавчого забезпечення виконання Угоди про асоціацію. Вона базується на Урядовому плані дій з виконання Угоди та містить 57 пріоритетних законопроектів, з яких 4 вже ухвалені в цілому, а 7 – у першому читанні. Такий темп з початку року вселяє оптимізм на продовження плідної співпраці між усіма сторонами процесу.

Іванна Климпуш-Цинцадзе також нагадала депутатам Європарламенту, що зміни в Україні відбуваються на тлі російської агресії. Але, навіть не зважаючи на це та опір старої системи, вдалося розпочати такі складні, але життєво необхідні реформи, як медичну, освітню і пенсійну та наблизитися до початку процесу приватизації.

Говорячи про проблеми, з якими зіштовхується процес євроінтеграції, директор Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина зазначила, що наразі існує три головні проблеми: опір старої системи, часто нереалістичні строки, встановлені Угодою ще у 2007 році, а також завдання, впровадження яких неможливо розпочати без ухвалення Парламентом законодавчих рамок.

«Маємо винести євроінтеграцію за рамки політичної боротьби», – додала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Представники Європарламенту своєю чергою поцікавилися, чи може після виборів 2019 року з’явитися загроза євроінтеграційній політиці Україні з боку популістичних сил та як процес зближення з ЄС сприймається в регіонах. Віце-прем’єр-міністр погодилася, що з наближенням виборів активізуються популісти, які часто маніпулюють даними та дезінформують населення, і це підсилюється російською пропагандою. Тому Уряд започаткував програму інформування населення про євроінтеграцію.

Також співрозмовники обговорили європейську політику, зокрема, питання прокладання газопроводу «Північний потік-2». «Погоджуючись на цей проект, Європа не підсилить свою енергетичну незалежність, а навпаки. Не можна сподіватися, що Росія дотримуватиметься своїх обіцянок після її дій в Україні та останніх подій у Великій Британії», – наголосила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Іванна Климпуш-Цинцадзе зустрілася з депутатами Комітету у закордонних справах Європейського Парламенту

10.04.2018 - 13:27