Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 104 гостя.

Школа мистецтв м.Артемівська

Щороку близько 10 тисяч дітей в Україні залишаються без батьківського піклування

Переглядів: 668

Така ситуація спричинена, зокрема, безвідповідальним ставленням батьків до виконання своїх обов’язків, вживанням батьками алкоголю, наркотичних засобів, жорстоким поводженням з дитиною, іншими сімейними скрутами. Ця категорія населення потребує кваліфікованої соціальної підтримки у громаді, особливо для запобігання зростання дітей поза сімейним оточенням.

Про це 4 вересня 2018 року заявив Міністр соціальної політики України Андрій Рева під час участі у панельній дискусії на тему „Сім’я – це сила. Новий вимір сімейної політики в Європі Карпатˮ, що триває цими днями у Польщі.

Урядовець під час виступу поінформував про те, що Міністерство соціальної політики України усвідомлює пріоритетну важливість реформування існуючої системи підтримки сім’ї шляхом трансформації традиційних механізмів, зосереджених, в основному, на соціально вразливих категоріях сімей через різні види державної допомоги, у систему сімейної політики, інтегровану у різні сфери суспільного життя для створення сприятливого гуманітарного простору для сімей з дітьми, забезпечення безпеки життя та здоров’я, добробуту та соціальної підтримки громадян.

Він також зазначив, що у зв’язку із цим та з метою створення умов для зміцнення інституту сім’ї, забезпечення належних соціально-економічних умов життєдіяльності сім’ї з урахуванням диференційованого принципу надання гарантій та адресної підтримки для забезпечення можливості виконання нею виховної та репродуктивної функції, популяризації в суспільстві сімейних цінностей та підвищення престижу сім’ї Мінсоцполітики розпочато роботу щодо розробки Концепції Державної соціальної програми підтримки сім’ї та розвитку відповідального батьківства до 2022 року.

Також Міністр розповів колегам про діючу в Україні систему соціальних виплат, яка має на меті підтримати вразливі групи населення, зокрема пенсіонерів, осіб з інвалідністю, сім’ї, які перебувають в умовах, за яких не задовольняються у повній мірі їх соціальні потреби, жінок у період вагітності і пологів, при народженні дитини, а також дітей, які з тих чи інших причин позбавлені батьківського догляду і перебувають під опікою чи піклуванням, чи виховуються в прийомних сім’ях або у будинках сімейного типу.

Міністр соціальної політики Андрій Рева звернув увагу на те, що Урядом України було врегульовано питання щодо можливості подання заяви для призначення допомоги при народженні дитини в електронній формі з використанням телекомунікаційних систем.

Таким чином, батьки для призначення державної допомоги при народженні дитини можуть подати такі документи у будь-який зручний час за допомогою мережі Інтернет, без необхідності особистого відвідування районного управління соціального захисту населення. При цьому подається лише заява (заповнена в електронній формі), факт народження дитини на території України підтверджується за інформацією з Державного реєстру актів цивільного стану громадян, отриманою шляхом електронної взаємодії у порядку, встановленому Мінсоцполітики та Мін’юстом.

Джерело:

https://www.kmu.gov.ua/ua/news/shchoroku-blizko-10-tisyach-ditej-v-ukray...

20.09.2018 - 13:51