Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 73 гостя.

Презедент України

Австрію та Україну пов’язують спільні цінності, - Голова австрійсько-української парламентської групи

Переглядів: 691

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе провела зустріч із депутатом Національної Ради Австрії, Головою Парламентської групи дружби «Австрія-Україна» Робертом Лугаром та іншими представниками Парламентської групи.

Роберт Лугар висловив солідарність Австрії із загальною позицією Європейського Союзу щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України, невизнання незаконної окупації Криму Росією, продовження санкцій проти російського агресора. Але, на його думку, діалог із Росією повинен тривати задля успішного вирішення конфлікту.

«Австрію із Україною пов’язує спільна історія, культура, а також спільні європейські цінності. Ми сподіваємося, що наша співпраця і надалі розвиватиметься у такому ж напрямі», – наголосив Голова австрійсько-української парламентської групи.

Іванна Климпуш-Цинцадзе зазначила, що Україна розраховує на подальше дотримання єдиної консолідованої позиції ЄС щодо питань підтримки суверенітету України та продовження санаційного тиску на Росію в ході головування в Раді ЄС.

Йшлося також про економічні відносини та австрійські інвестиції в Україну. Віце-прем’єр-міністр розповіла, що ВВП України зріс на 3,6% у першому півріччі 2018 року, і це робить можливим вищий рівень торговельно-економічного співробітництва між нашими країнами. За 6 місяців 2018 року обсяг торгівлі товарами та послугами між Україною та Австрією склав 608,8 млн доларів США, що на 8,1% або 45,4 млн доларів США більше, ніж за відповідний період минулого року. «Тішить, що дедалі більше австрійських інвесторів і підприємців відкривають для себе Україну. Ми розраховуємо на подальше збереження позитивної тенденції у зростанні обсягів двосторонньої торгівлі і готові всіляко сприяти новим австрійським компаніям на українському ринку», – повідомила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Сторони також торкнулися питання захисту навколишнього середовища, розвитку лісового господарства та все ще існуючих у окремих інвесторів проблем на митниці. Віце-прем’єр-міністр розповіла про прогрес у боротьбі з контрабандою та пріоритезацію реформування митниці, зокрема в рамках співпраці з ЄС . Вона зазначила, що Україна зацікавлена в європейському досвіді та глибокій взаємодії у цьому напрямі.

Останніми роками культурна присутність України в Австрії характеризується зростаючою інтенсивністю. За словами Віце-прем’єр-міністра, в Україні дуже раді, що між двома країнами розвивається не тільки економічна, а й культурна взаємодія. Україна має багато чого запропонувати у культурній сфері на 2019 рік, який, за домовленістю між Президентом України та Канцлером Австрії Себастьяном Курцом, стане Роком української культури в Австрії. Австрія, переконана Іванна Климпуш-Цинцадзе, є ідеальним місцем для культурної публічної дипломатії.

Також Віце-прем`єр-міністр висловила сподівання, що парламент Австрійської Республіки розгляне питання визнання Голодомору 1932-1933 років в Україні актом геноциду, як це вже зробили 14 країн світу. «Це одна з тих сторінок нашої історії, яку свідомо замовчував СРСР, а Росія як його правонаступниця активно заперечує», - підкреслила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Джерело:

https://www.kmu.gov.ua/ua/news/avstriyu-ta-ukrayinu-povyazuyut-spilni-ci...

20.09.2018 - 14:53