Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 133 гостя.

Донецька обласна державна адміністрація

Олександр Власов: Ми хочемо побудувати смарт-митницю, яка працює в багатьох країнах

Переглядів: 928

Українська митниця має бути швидкою, ефективною, економічною, з розумними та простими рішеннями для якісного обслуговування громадян та бізнесу. Про це заявив в.о. Голови Державної фіскальної служби Олександр Власов під час відвідування Одеської митниці ДФС.

«Ми хочемо в нашій країні побудувати смарт-митницю, яка вже працює в багатьох країнах. Це велика комплексна задача, яка потребує підтримки з боку суспільства, бізнесу та влади. Я б дуже хотів, щоб ми об`єднались, адже легальний бізнес зацікавлений у цьому в першу чергу», – наголосив Олександр Власов.

За його словами, в ДФС робота митниці зміцнюється крок за кроком. Для цього за останні півтора року було здійснено чимало заходів.

Відчутний результат у вигляді  додаткових надходжень до бюджету дає боротьба з контрабандою. Так, зокрема, за час проведення експериментального проекту щодо посилення боротьби з контрабандою до бюджету перераховано 82 млрд грн митних платежів. Це майже на 22% більше відповідного показника минулого року.

«Ефективність дій митників також сприяла збільшенню митних платежів при ввезенні товарів у контейнерах на 20,6%. Мова йде про зростання на 100 доларів за тонну. Наприклад, якщо брати контейнер, в якому 20 тонн вантажу, то маємо збільшення на 2 тис. доларів! Наголошую, з одного контейнера!» – підкреслив очільник ДФС.

Серед інших позитивів у роботі митниці Олександр Власов назвав результативність проведених заходів щодо упередження ввезення товарів подрібненими партіями, тобто «піджаками». Так, протягом липня-серпня поточного року вже фіксується тенденція до збільшення ввезення товарів широкого вжитку, таких як взуття та одяг. При цьому на західному кордоні, де використовувалися такі схеми, ввезення цих товарів зросло в 10 разів.

«Ми розвиваємо онлайн-сервіси і спрощуємо процедури митного оформлення, ми налагодили зв’язки з міжнародними партнерами, і вони нам довіряють. Як один із прикладів – підключення до глобальної системи ООН по контролю за контейнерними перевезеннями. Припортові групи вже працюють, і досить ефективно, на Одеській митниці та в Борисполі», – розповів Олександр Власов.

Він також відзначив, що завдяки ефективній співпраці з міжнародними колегами українські митники викривають схеми щодо завезення автівок за заниженою вартістю. Так, нещодавно в Україну намагалися ввезти люксовий транспортний засіб LAMBORGHINI за заявленою вартістю 81 тис. дол. США, яка виявилася вдвічі меншою за реальну суму придбання цієї автівки. До держбюджету забезпечені додаткові надходження на суму 770 тис. гривень.

Загалом у серпні 2018 року податкове навантаження на один автомобіль складало майже 64 тис. гривень.

Джерело:

https://www.kmu.gov.ua/ua/news/oleksandr-vlasov-mi-hochemo-pobuduvati-sm...

20.09.2018 - 15:38