Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 319 гостей.

Школа мистецтв м.Артемівська

Презентовано комплексну оцінку системи держуправління України та її відповідності принципам державного управління ЄС

Переглядів: 1302

Європейські експерти спільно з Урядом України обговорили результати оцінки системи державного управління України, проведеної програмою ОЕСР та SIGMA, а також майбутні зміни до Стратегії реформування державного управління на 2016-2020 роки.

Під час презентації європейські експерти представили результати оцінювання системи державного управління в Україні відповідно до принципів державного управління SIGMA, які визначають, що належне урядування та державне управління означають на практиці, та окреслюють основні вимоги, яких повинні дотримуватися країни в процесі своєї європейської інтеграції.

Механізм регулярної оцінки системи державного управління дає змогу встановлювати цільові орієнтири для країни та періодично аналізувати прогрес у застосуванні принципів, які охоплюють шість ключових напрямів: стратегічні засади реформування державного управління; формування і координація державної політики; державна служба і управління людськими ресурсами; підзвітність; надання послуг; управління державними фінансами, включаючи державні закупівлі та зовнішній аудит.

«У 2017 році Уряд забезпечив виконання більш ніж 75% поставлених річних завдань з реформування державного управління. Ми поступово впроваджуємо найкращі європейські практики публічного адміністрування та рухаємось до відповідності нашої системи європейським принципам. Для простих громадян це означає, що держава, яка надає їм послуги, стає більш ефективною та сервісною, а якість надання послуг буде тільки покращуватись. Реформа державного управління була і залишається пріоритетом нашого Уряду», - зазначив Міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко.

«Ця реформа про служіння громадянам. Оцінка показує вражаючий прогрес в багатьох сферах. Але оскільки реформа державного управління - це марафон, є наступні важливі кроки, такі, як прийняття загального Закону «Про адміністративну процедуру», який покращить надання адміністративних послуг, - наголосив Пітер Вагнер, Голова групи підтримки України в ЄС. – Оновлення стратегії, забезпечення сталого фінансування цієї реформи, новий імпульс для реорганізації міністерств - важливі наступні кроки, які допоможуть зменшити корупцію та покращити економіку».

Враховуючи результати презентованої оцінки та відповідно до висловлених експертами Програми SIGMA рекомендацій, Урядом України буде розроблено зміни до Стратегії реформування державного управління на 2016-2020 роки та додатків.

Довідково

Одним з пріоритетів роботи Уряду є реформування системи державного управління та приведення її у відповідність до європейських принципів. Такі принципи визначені Програмою SIGMA, що є спільною ініціативою ОЕСР та Європейського Союзу. Для країн-кандидатів на вступ до ЄС регулярне оцінювання відповідно до базових показників SIGMA є обов’язковим.

Звіт програми SIGMA можна завантажити /тут/.

Джерело:

https://www.kmu.gov.ua/ua/news/prezentovano-kompleksnu-ocinku-sistemi-de...

21.09.2018 - 10:14