Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 102 гостя.

ExportUA

Податкові накладні складена у серпні 2015 року, своєчасно зареєстрована в ЄРПН, однак до складу податкового кредиту у декларації з ПДВ за серпень не була включена.

Переглядів: 811

Чи можна їх включити до складу податкового кредиту у декларації за вересень 2015 року? Чи обовязково надавати уточнюючий розрахунок?

Відповідно до пункту 198.6 статті 198 Податкового кодексу України від  02.12.2010,  № 2755-VI з урахуванням змін, внесених Законом України від 16.07.2015№ 643 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податку на додану вартість",  податкові накладні, отримані з Єдиного реєстру податкових накладних, є для отримувача товарів/послуг підставою для нарахування сум податку, що відносяться до податкового кредиту.

У разі якщо платник податку не включив у відповідному звітному періоді до податкового кредиту суму податку на додану вартість на підставі отриманих податкових накладних, зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних, таке право зберігається за ним протягом 365 календарних днів з дати складення податкової накладної.

Отже, платник податку має право при формуванні податкового кредиту у декларації з ПДВ за вересень 2015 року врахувати податкову накладну, складену та своєчасно зареєстровану в ЄРПН у серпні 2015 року, без подання уточнюючого розрахунку.