Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 118 гостей.

Донецька обласна державна адміністрація

З 1 квітня 2016 року податкова накладна з ПДВ складається за новою формою

Переглядів: 909

Наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2015 №1307 затверджено нову форму податкової накладної та Порядок її заповнення. Наказ набирає чинності з 1 числа другого місяця, що настає за місяцем його офіційного опублікування. Документ опубліковано в «Офіційному віснику України» №10 ст. 455 за 12.02.2016, таким чином нова податкова накладна та Порядок її заповнення набирають чинності з 1 квітня 2016 року.

Реквізити податкової накладної приведені у відповідність до обов’язкових реквізитів, встановлених п. 201.1 Податкового кодексу України. Так із заголовної частини накладної виключено дані про:

-         місцезнаходження покупця/продавця;

-         номер телефону;

-         вид цивільно-правового договору;

-         форма проведених розрахунків.

У порядковому номері нової податкової накладної міститься лише один символ «/», до якого зазначається порядковий номер ПН, а після – код виду діяльності, що передбачає спеціальний режим оподаткування (2 або 3), у разі складання ПН за такою діяльністю, або код 5 – у разі складання ПН оператором інвестору за багатосторонньою угодою про розподіл продукції.

Нова форма податкової накладної містить 2 розділи:

-         Розділ А (рядки І-Х), до якого вносяться узагальнюючі дані за операціями, на які вона складається, зокрема, загальна сума ПДВ, обсяги постачання та інформація щодо зворотної тари (у разі її наявності);

-         Розділ Б, у якому зазначається інформація про товари/послуги, за якими проведена операція, за якою складається ПН.

Аналогічні зміни внесено і до розрахунку коригування кількісних і вартісних показників.