Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 134 гостя.

Донецька обласна рада

Роз’яснено особливості заповнення акцизної накладної

Переглядів: 857

Форма та Порядок заповнення акцизної накладної, а також розрахунку коригування затверджено Наказом Міністерства фінансів України від 25.02.2016 №218. Наказ набрав чинності з дня його офіційного опублікування в «Офіційному віснику України» № 27 від 12.04.2016.

Акцизна накладна складається при кожній повній або частковій операції з реалізації пального. У верхній лівій частині накладної, яка не надається отримувачу пального зазначається тип причини (усього їх п’ять). Якщо акцизна накладна надається отримувачу пального, у відповідному полі проставляється цифра «0». Вступна частина акцизної накладної заповнюється в порядку, визначеному у розділі І та пунктах 1-5 розділу ІІ Порядку заповнення акцизної накладної.

В акцизній накладній, надання якої отримувачу пального не передбачено:

- у рядку «Особа – отримувач пального» зазначається «Неплатник»,

- до рядка «юридична особа – код за ЄДРПОУ отримувача пального; для фізичної особи – прізвище, ім’я, по батькові та реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта» вноситься умовний код «1000000000».

Таблична частина заповнюється в такому порядку:

- у графі 1 – код товарної підкатегорії пального згідно з УКТ ЗЕД (10 знаків);

- у графі 2 – інформація щодо опису пального згідно з УКТ ЗЕД;

- у графах 3, 4 – інформація щодо обсягу реалізованого (відвантаженого, втраченого) пального у кілограмах (графа 3) та у літрах, приведених до температури 150С (графа 4). Внесені до цих граф показники можуть мати лише додатне значення.

Реєстрація акцизних накладних, в тому числі тих, що не надаються отримувачу пального, здійснюється в Єдиному реєстрі акцизних накладних.

Якщо після реалізації пального відбувається повернення частини чи всього обсягу пального особі, що реалізує пальне, або виникає потреба у виправленні помилок, допущених при складанні акцизної накладної, показники такої акцизної накладної підлягають коригуванню шляхом складання розрахунку коригування акцизної накладної та реєстрації його в ЄРАН.