Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 104 гостя.

Донецька обласна державна адміністрація

Надходження єдиного внеску від платників Донеччини перевищили 3,8 млрд. гривень

Переглядів: 1081

З початку року органи фіскальної служби Донецької області забезпечили надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на суму 3 мільярда 869 млн. гривень. Очікується, що у листопаді надходження єдиного внеску сягнуть понад 4 мільярда гривень, враховуючи, що щомісячно на рахунки Держказначейства платники Донеччини перераховують майже 370 млн. гривень.
Зокрема, за десять місяців поточного року відрахування від підприємців – фізичних осіб склали майже 120 млн. грн, або 3% від загальної суми надходжень. Решта коштів  надійшла від роботодавців - юридичних осіб – 97% або 3 мільярда 749 млн. гривень.  
У зв’язку зі змінами у законодавстві, що відбулися з 1 січня 2016 року, а саме зменшенням ставки єдиного внеску з 38% до 22%, дещо скоротилися і надходження в порівнянні з відповідним періодом 2015 року. Але разом з цим зміни у законодавстві дозволили скоротити навантаження на фонд оплати праці для роботодавців, а вивільнені кошти спрямувати на розвиток виробництва та легалізацію найманої праці.
Нагадуємо, що єдиний внесок засобами програмного забезпечення автоматично розподіляється Державною казначейською службою України за видами загальнообов’язкового державного соціального страхування відповідно до визначених пропорцій та перераховується за призначенням – на рахунки, відкриті в Державній казначейській службі на ім’я фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування і пенсійного страхування.