Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 112 гостей.

Презедент України

Рентна плата за користування надрами: що змінилось у 2017 році

Переглядів: 1565

Із 1 січня 2017 року під час справляння рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин і рентної плати за користування надрами з метою, не пов’язаною з видобуванням корисних копалин, необхідно брати до уваги такі новації.

1. Платниками рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин визначено суб’єктів господарювання, що виконують роботи, проведення яких потребує отримання погодження Державної служби геології та надр України.

2. До об’єкта оподаткування рентною платою за користування надрами для видобування корисних копалин віднесено обсяг корисної копалини (мінеральної сировини), видобутої під час виконання робіт, що потребують погодження Держгеонадрами, у т.ч. під час виконання робіт в акваторіях водних об’єктів.

3. Виключено положення:

  • про порядок визначення фактичної ціни реалізації для руд чорних, кольорових і легувальних металів, урановмісних руд;
  • якими встановлювався порядок визначення й опублікування величини коригуючого коефіцієнта, що повинна застосовуватися до ставок руд чорних, кольорових і легувальних металів, урановмісних руд.

4. Установлено новий порядок обчислення вартості відповідного виду товарної продукції гірничого підприємства — видобутої корисної копалини (мінеральної сировини) як за фактичною, так і за розрахунковою вартістю.

5. Уточнено, що в разі переоформлення спеціального дозволу на користування надрами податкові декларації з рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин подаються її платником, починаючи з календарного кварталу, що настає за кварталом, у якому він його переоформив.

6. Викладено в новій редакції порядок справляння рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин під час виконання угод про розподіл продукції.

7. Змінено ставки рентної плати, визначені в ст. 252.20 і ст. 253.5 ПКУ.

Окрім того, з 1 січня 2017 року ставка рентної плати за користування надрами для видобування газу природного, що використовується для потреб населення, видобутого з покладів, які повністю або частково залягають на глибині до 5000 м, становить 29% від вартості видобутих у податковому (звітному) періоді обсягів природного газу (пп. 1 п. 65 і пп. 6 п. 83 р. І Закону України від 24.12.2015 р. № 909-VIІI).

(Лист ДФСУ від 30.01.2017 р. № 2071/7/99-99-12-03-04-17).