Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 121 гість.

Донецька обласна державна адміністрація

Затверджено підстави для реєстрації або відмови в реєстрації в ЄРПН податкових накладних

Переглядів: 614

Уряд затвердив підстави для прийняття рішення комісією ДФС про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН або про відмову в такій реєстрації.

Зокрема передбачається, що комісія ДФС може відмовити платнику ПДВ у реєстрації податкової накладної лише за таких умов:

  • ненадання платником податку письмових пояснень стосовно підтвердження інформації, зазначеної в податковій накладній/розрахунку коригування, до яких застосована процедура призупинення реєстрації згідно з п. 201.16 ;
  • ненадання платником податку копій документів відповідно до пп. «в» пп. 201.16.1 ;
  • надання платником податку копій документів, які складені з порушенням законодавства та/або які не є достатніми для прийняття комісією ДФС рішення про реєстрацію такої податкової накладної/розрахунку коригування.

Текст постанови Кабінету Міністрів України «Про встановлення підстав для прийняття рішення комісією Державної фіскальної служби про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або про відмову в такій реєстрації» від 29.03.2017 р. № 190 уже було опубліковано в офіційному виданні КМУ «Урядовий кур’єр».

Нагадаємо: із 1 квітня 2017 року набирає чинності п. 201.16 ПКУ, який передбачає зупинення реєстрації в ЄРПН податкової накладної/розрахунку коригування в разі відповідності такої податкової накладної/розрахунку коригування сукупності критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН, установлених згідно з п. 74.2 ПКУ.