Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 151 гість.

Донецька обласна рада

Компенсація за затримку авіарейсу обкладається ПДФО

Переглядів: 982

Дохід у вигляді компенсації від авіакомпанії за затримку, скасування рейсу чи відмову в перевезенні, а також у вигляді суми грошового чи майнового відшкодування будь-яких витрат або втрат платника податку, нарахований (виплачений) юридичною особою фізичній особі, включається до складу її загального місячного (річного) оподатковуваного доходу й обкладається ПДФО та військовим збором на загальних підставах.

Згідно з пп. 164.2.14 ПКУ, до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включається, зокрема, дохід у вигляді відшкодування матеріальної чи немайнової (моральної) шкоди.

Окрім того, згідно з пп. «г» пп. 164.2.17 ПКУ, до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу включається дохід, отриманий платником податку як додаткове благо у вигляді суми грошового чи майнового відшкодування будь-яких витрат або втрат платника податку, крім тих, що обов’язково відшкодовуються згідно із законом за рахунок бюджету чи звільняються від оподаткування відповідно до розділу IV ПКУ.

Лист ГУ ДФС у м. Києві від 29.03.2017 р.№ 2267/К/26-15-13-01-10