Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 135 гостей.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

Донеччина: надходження екологічного податку збільшились удвічі

Переглядів: 670

Донеччина є одним з найпотужніших індустріальних регіонів України. Але індустріальний розвиток Донецької області має не тільки позитивні сторони. На території області розташовані значна кількість великих підприємств гірничовидобувної, металургійної, хімічної, машинобудівної та агропромислової галузей. Майже вся територія Донецької області залучена до господарського обороту, що призводить до значного навантаження на природні ресурси та до серйозних екологічних проблем. Тому контроль за справлянням екологічного податку – як одного з фінансових компенсаторів шкоди, що завдається природі, – є і залишатиметься одним з актуальних завдань органів фіскальної служби області. 
За період січень – травень 2017 року від 1400 підприємств Донеччини надійшло понад 514 млн грн екологічного податку. Відповідно до розподілу коштів від сплати податку місцеві бюджети області отримали на відновлення довкілля понад 411 млн грн,  державний бюджет – майже 103 млн гривень. 
Сплачена цьогоріч сума податку вдвічі перевищує минулорічні надходження. Середньомісячний показник надходжень екологічного податку за п’ять місяців поточного року по Донецькій області становить 102 млн гривень.
Сплачуючи екологічний податок, підприємства частково відшкодовують негативні наслідки своєї господарської діяльності.