Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 63 гостя.

Донецька обласна державна адміністрація

Керівництво з розблокування податкових накладних від ДФС

Переглядів: 943

Алгоритм дій платників ПДВ у разі зупинення реєстрації ПН/РК у ЄРПН відповідно до п. 201.16 ПКУ.

Крок 1 — платник отримав квитанцію № 1 про зупинення реєстрації в ЄРПН ПН/РК. Зміст причини зупинення реєстрації ПН/РК розкриває сутність ризику операції відповідно до затверджених Критеріїв оцінки ступеня ризиків.

Крок 2 — платник ПДВ одночасно подає (має право подати протягом 365 к.дн.) в електронному вигляді:

  • Таблицю даних платника податку (додаток до наказу Мінфіну від 13.06.2017 р. № 567) за формою J(F)1312302 (далі — Таблиця);
  • Пояснення у вигляді Повідомлення щодо подачі документів про підтвердження реальності здійснення операцій по зупинених ПН/РК за формою J(F)1312602 (далі — Повідомлення);
  • копії документів (додаються до Повідомлення) у вигляді окремих додатків за формою J(F)1360102 у форматі PDF (розмір кожного додатка не повинен перевищувати 2 МБ). Вичерпний перелік документів затверджений наказом Мінфіну від 13.06.2017 р. № 567.

Крок 3 — платник має право за власним бажанням надати до контролюючого органу разом із Таблицею та Повідомленням інші документи, що підтверджують здійснення платником операцій у певному сегменті ринку й істотно розкривають сутність операції, яка на постійній основі постачання (виготовлення) здійснюється платником.

Крок 4 — після перевірки документів комісія ДФС України приймає рішення про реєстрацію ПН/РК у ЄРПН або про відмову в такій реєстрації, яке квитанцією № 2 направляється платнику.

Крок 5 — у разі прийняття комісією ДФС України рішення про відмову в реєстрації ПН/РК платник податку подає (має право) скаргу на таке рішення:

  • до комісії ДФС України з питань розгляду скарг протягом 10 к.дн. після отримання рішення комісії ДФС України, відповідно до постанови КМУ від 04.07.2017 р. № 485;
  • до суду.