Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 282 гостя.

Артемівське відділення Донецької ТПП

Донеччина: спецпідрозділ «Фантом» звітував про результати роботи у січні 2018 року

Переглядів: 798

За підсумками січня 2018 року внаслідок проведення контрольно-дозвільних процедур на лінії розмежування співробітниками управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон АТО ГУ ДФС у Донецькій області (спецпідрозділ «Фантом») на контрольних пунктах в‘їзду-виїзду проведено огляд та пропуск понад 101 тис. транспортних засобів і 531 тис. громадян. Через порушення вимог наказу Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України №39 від 24.03.2017 повернуто 409 транспортних засобів. Проведено огляд речей 82 переселенців, які виїхали з тимчасово неконтрольованої території України. Оглянуто 28 гуманітарних вантажів загальною вагою 466 тонн.

Впродовж січня виявлено 32 факти порушення порядку переміщення товарів, здійснення господарської діяльності у зоні проведення АТО. Так, складено 27 адмінпротоколів за ст. 204-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі – КУпАП) за фактами порушення порядку переміщення товарів до району або з району проведення антитерористичної операції та 5 адмінпротоколів за ст. 164 КУпАП відносно осіб, які надавали послуги з перевезення пасажирів через лінію зіткнення без наявності дозвільних документів.

Загалом з початку року з незаконного обігу вилучено товарно-матеріальних цінностей на загальну суму понад 11,5 млн грн, з яких 10,5 млн грн складають товари підакцизної групи. Зокрема, тютюнових виробів – на 9,3 млн грн, алкогольних напоїв – на 1,2 млн грн, паливно-мастильних матеріалів – на 117 тис. гривень.

Тривають  заходи зі скорочення тіньового ринку підакцизних товарів.

Так, у січні цього року вилучено 2170 пачок сигарет вартістю 70 тис. грн, які намагались перевезти через КПВВ «Гнутово» на тимчасово непідконтрольну територію, використовуючи автомобіль із подвійним дном у кузові.

На КПВВ «Мар’їнка» водій автомобіля Део Ланос, який раніше притягався до адміністративної відповідальності за аналогічне правопорушення, намагався приховати від фіскального контролю 628 пачок сигарет. Для схованок були використані конструктивні порожнини транспортного засобу. Тютюнові вироби на суму 20,5 тис. грн вилучені. За повторне вчинення правопорушення протягом року відносно громадянина складений адмінпротокол за ч. 2 ст. 204-3 КУпАП.

В межах операції «Акциз-2018» поблизу лінії розмежування у «сірій зоні» був виявлений склад з контрафактними сигаретами, які були виготовлені на тимчасово окупованій території та незаконно ввезені на мирну територію для подальшої реалізації. В результаті заходів вилучено 4,5 тис. пачок тютюнових виробів, обклеєних марками акцизного податку з ознаками підробки, на загальну суму 133 тис. гривень. Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочате кримінальне провадження за ч.1 ст. 204 Кримінального кодексу України.

Крім цього, в рамках проведення заходів з протидії порушенням антикорупційного законодавства, співробітниками спецпідрозділу податкової міліції «Фантом» спільно із прикордонниками  задокументовано 4 пропозиції надання неправомірної вигоди громадянами, які рухались через лінію розмежування з тимчасово непідконтрольної території. Матеріали щодо незаконних пропозицій та громадяни передані працівникам Національної поліції для прийняття рішення згідно чинного законодавства.

Юристи Донеччини у судовому порядку повернули в казну держави понад 70 млн гривень

Стратегічна ціль діяльності органів ДФС – забезпечення умов для реалізації громадянами і суб’єктами господарювання конституційного обов’язку по сплаті податків. Але не всі платники сумлінно виконують свої зобов’язання перед державою. Тому завдання юридичної служби Головного управління ДФС у Донецькій області спрямовані на врегулювання всіх спірних питань, які виникають з представниками бізнесу, в тому числі і у судовому порядку.

Протягом січня - грудня 2017 року в судах різних інстанцій з урахуванням справ минулих років на розгляді знаходилось 3797 справ за участі органів ДФС у Донецькій області на загальну суму 7,1 млрд гривень.

З початку 2017 року порушено провадження по 880 справах на суму 2140,3 млн грн, з них:

- справи за позовами платників податків до органів ДФС – 569 на суму 1914,8 млн грн;

- справи за позовами органів ДФС до платників податків – 271 на суму 225,5 млн гривень.

Так, на користь податкових органів протягом 2017 року з урахуванням справ попередніх періодів винесено 409 остаточних рішень на суму 169,9 млн гривень.

Всього до зведеного бюджету у січні - грудні 2017 року за судовими рішеннями надійшло 70,5 млн гривень, з них до державного бюджету - 35,3 млн гривень.

Робота із захисту бюджетних інтересів держави, в т.ч. і в судовому порядку, продовжуватиметься Головним управлінням ДФС у Донецькій області і надалі.