Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 113 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Митниками Донеччини за січень-лютий перераховано більше 156 тис. грн за порушення митного законодавства

Переглядів: 561
22.03.2018 - 08:55

Донецькою митницею ДФС протягом перших двох місяців 2018 року виявлено та задокументовано 37 порушень митних правил на суму майже 3,9 млн гривень. Із загальної кількості справ, у п’яти випадках реально вилучені предмети правопорушень, вартість яких, за попередньою оцінкою, складає 62 тис. гривень. Фактів незаконного переміщення наркотичних засобів, психотропних речовин, прекурсорів, зброї та бойових припасів, а також культурних цінностей у січні – лютому 2018 року не виявлено.

Аналіз структури митних правопорушень свідчить, що переважну більшість з них складають протиправні діяння, пов’язані із транспортними засобами. Серед них: порушення строків транзиту та тимчасового ввезення, використання транспортного засобу, ввезеного на митну територію України не за цільовим призначенням. Слід зазначити, що переважну більшість протоколів складено стосовно транспортних засобів з іноземною реєстрацією, на так званих «євробляхах». Питома вага протоколів про порушення митних правил щодо зазначених протиправних діянь складає 81% від загальної кількості виявлених правопорушень.

Крім того, у лютому 2018 року до Управління СБУ в Донецькій області направлено одне повідомлення про протиправне діяння, що містить ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало у її віданні).

Взаємодія з митними органами іноземних держав – важливий напрямок роботи Управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Донецької митниці ДФС. За січень-лютий 2018 року фахівцями Управління підготовлено та направлено 13 запитів до митників країн близького та дальнього зарубіжжя. Внаслідок опрацювання матеріалів, отриманих від зарубіжних колег, складено 2 протоколи про порушення митних правил за ознаками ч.1 та 2 ст.483 Митного кодексу України (переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) на загальну суму більше 3,8 млн гривень.

Протягом січня-лютого поточного року митницею розглянуто 27 справ про порушення митних правил. За результатами їх розгляду накладено штрафи на суму 4,7 млн гривень. Крім цього, укладено мирових угод на загальну суму майже 46 тис. грн, з урахуванням сплати порушниками митного законодавства України розстрочених штрафів за попередні періоди, до казни країни загалом надійшло додатково більше 54 тис. гривень.

До Державного бюджету України протягом січня-лютого 2018 року Донецькою митницею ДФС перераховано штрафних санкцій за порушення митного законодавства на суму більше 156 тис. гривень.