Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 126 гостей.

Донецька обласна рада

Чи має право член фермерського господарства на дитячу податкову соцпільгу?

Переглядів: 1100
27.03.2018 - 05:31

На підставі Методичних рекомендацій з організації та ведення бухгалтерського обліку в селянських (фермерських) господарствах, затверджених наказом Мінагропрому від 02.07.2001 р. №189, одержаний господарством дохід визначається за видами діяльності та в цілому по господарству.

 Одержаний дохід зменшується на суму витрат за рахунок прибутку. Визначений дохід розподіляється між членами господарства пропорційно трудовому внеску кожного з них і використовується для визначення заробітку, утримань і відрахувань на соціальні заходи згідно з чинним законодавством.

Цей дохід відображається податковим агентом у податковому розрахунку за ф. №1ДФ за  ознакою доходу «127».

Нагадаємо, що за пп. 169.1.2 ПКУ ПСП незалежно від її виду має застосовуватися тільки до зарплати. Тому до розподіленого прибутку ПСП не може застосовуватися.

Але відповідно до ст. 27 Закону № 973 трудові відносини у фермерському господарстві базуються на основі праці його членів. У разі виробничої потреби фермерське господарство має право залучати до роботи в ньому інших громадян за трудовим договором та виплачувати їм заробітну плату.

Отже, член фермерського господарства має право на на податкову соціальну пільгу на підставі пп. 169.1.2 ПКУ за умови, якщо він отримує саме заробітну плату, перебуваючи у трудових відносинах з фермерським господарством. У формі №1ДФ нарахована зарплата відображається за ознакою доходу «101».