Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 99 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Організація лікування, медичної реабілітації та забезпечення потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання лікарськими засобами та виробами медичного призначення

Переглядів: 2702
12.09.2018 - 14:12

Право на забезпечення лікарськими засобами, виробами медичного призначення мають потерпілі на виробництві, які перебувають на обліку за місцем реєстрації їх особових справ у відділеннях управління виконавчої дирекції Фонду, за прямими наслідками страхового випадку згідно з постановою правління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України «Про організацію лікування, медичної реабілітації та забезпечення потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання лікарськими засобами та виробами медичного призначення» від 09.06.2010 № 18.

Підставою для фінансування витрат на лікування потерпілих, їх медичну реабілітацію є акт розслідування нещасного випадку або акт розслідування хронічного професійного захворювання за формами, наведеними у додатках до Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.11.2011 № 1232, висновок медико-соціальної експертної комісії (далі – МСЕК) про ступінь втрати професійної працездатності та потребу потерпілого у такій допомозі.

Для взяття на облік потерпілий (законний представник потерпілого) повинен подати до робочих органів виконавчої дирекції Фонду (відділень управлінь) такі документи:

а) заяву;

б) копію висновку МСЕК про потребу у забезпеченні лікарськими засобами, виробами медичного призначення;

в) копію індивідуальної програми реабілітації, затверджену МСЕК;

г) перелік необхідних лікарських засобів, виробів медичного призначення, визначений лікарсько-консультативною комісією (далі – ЛКК) закладу охорони здоров'я (поновлюється під час кожного призначення ліків, але не рідше одного разу на рік);

ґ) виписку з медичної карти амбулаторного хворого (поновлюється щороку).

У разі звернення законного представника потерпілого він повинен мати при собі разом із зазначеними документами документ, що підтверджує його особу, та засвідчену в установленому порядку довіреність від потерпілого або інші документи, визначені чинним законодавством.

Під час тимчасової непрацездатності, до встановлення МСЕК ступеня втрати професійної працездатності у відсотках або одужання, підставою для фінансування витрат на надання медичної допомоги в амбулаторних та стаціонарних умовах, медичної реабілітації потерпілих є висновок ЛКК закладу охорони здоров'я.

У разі самостійної оплати потерпілим лікування його вартість компенсується виконавчою дирекцією Фонду, управлінням або відділеннями управління виконавчої дирекції Фонду за умови перебування потерпілого на обліку у відділенні Фонду на підставі виданих лікарнею висновку ЛКК, довідок або рахунків, оригіналів розрахункових документів, що підтверджують їх витрати.

Рішення про відшкодування витрат потерпілим приймається протягом 10 днів з дня отримання всіх необхідних документів, що підтверджують витрати на лікування.

Отримати більш детальні роз`яснення можна особисто, звернувшись до відділу з організації медичної реабілітації Бахмутського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області з понеділка по п`ятницю за адресою: м. Бахмут, вул. Незалежності, 41, кабінет № 4; тел.: (0672) 44-52-89.

Бахмутське міське відділення управління виконавчої
дирекції Фонду соціального страхування України
в Донецькій області