Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 98 гостей.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

Легалізація трудових відносин – основа стабільного майбутнього

Переглядів: 652
01.11.2018 - 10:41

Питання легалізації трудових відносин та заробітної плати вже не перший рік є одним із найважливіших напрямків діяльності. Дбаючи про повернення втрачених ресурсів в економіку держави, що дасть можливість збільшити доходи громадян та спрямувати кошти на розвиток регіону, фіскальна служба продовжує вживати заходи щодо детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення. Саме на вирішення питання використання праці без легального працевлаштування направлено Розпорядження КМУ від 05 вересня 2018 року № 649 «Про заходи,спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення».

Слід звернути увагу підприємців на негативні наслідки нелегального працевлаштування та закликати роботодавців офіційно оформляти працівників на роботу шляхом укладання трудового договору. Відповідальність роботодавців у вигляді штрафу у розмірі 111690 грн за кожного працівника, щодо якого скоєно таке порушення.

закликає роботодавців своєчасно та в повному обсязі забезпечити оформлення найманих працівників та звертає увагу, що згідно з  вимогами Розпорядження від 05 вересня 2018 року № 649 починаючи з 05 жовтня 2018 р. в установленому порядку будуть проводитись комплексні заходи, спрямовані на детінізацію зайнятості та доходів населення. Нелегальна заробітна плата послаблює соціальний захист працівників, зменшує надходження до бюджетів та державних соціальних фондів. Тільки офіційно оформлений найманий  працівник може відчувати себе соціально захищеним.