Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 63 гостя.

Донецька обласна рада

Зміни щодо звітності по використанню коштів Фонду соціального страхування України у 2019 році

Переглядів: 871
11.01.2019 - 15:07

Шановні страхувальники !

Щоквартальний звіт по використанню коштів Фонду за формою Ф4-ФСС з ТВП за підсумками 2018 року страхувальники (роботодавці) мають подати одноразово (востаннє) до 21.01.2019.

Прийняття звітів страхувальників за формою Ф4-ФСС з ТВП за 2018 рік здійснюється відповідно до Порядку формування та подання страхувальниками звітності по коштах загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, затвердженого постановою правління ФСС з ТВП від 18.01.2011 № 4 за адресою: м.Бахмут, вул. Горбатова, 4, каб. 4.

Звіт за формою Ф4-ФСС з ТВП не подається у разі:

  • відсутності у страхувальника зобов’язання перед Фондом по субрахунках, на яких ведеться облік розрахунків з Фондом соціального страхування  на початок кожного звітного кварталу  та оборотів по субрахунках у звітному кварталі;
  • наявності зобов’язання Фонду перед страхувальником на початок року  та відсутності оборотів по субрахунках, на яких ведеться облік розрахунків  з Фондом соціального страхування у звітному кварталі.

Звертаємо увагу, що за несвоєчасне подання або неподання встановленої звітності по коштах Фонду, подання недостовірної звітності щодо використання страхових коштів посадові особи підприємств, установ, організацій, фізичні особи, які використовують найману працю, притягаються до адміністративної відповідальності відповідно до чинного законодавства. 

За І квартал 2019 року звіт за формою Ф4-ФСС з ТВП подавати вже не потрібно. 

Водночас нагадуємо, що контроль за виплатою матеріального забезпечення працюючим залишається. Починаючи з 01 жовтня, діє нововведення, відповідно до якого страхувальники, які надсилають до Фонду заяви-розрахунки та отримують за ними фінансування, упродовж місяця подають у Фонд повідомлення про виплату коштів своїм співробітникам. У разі відсутності інформації від страхувальника про виплати застрахованим особам протягом трьох місяців з дня здійснення фінансування робочі органи виконавчої дирекції Фонду будуть здійснювати перевірку щодо використання страхувальником коштів Фонду.

Крім того, за І квартал 2019 року страхувальники, які мають заборгованість зі сплати страхових коштів до Фонду соціального страхування України, будуть подавати звіт до Фонду за новою формою.

Правлінням Фонду соціального страхування України прийнята постанова від 12.12.2018 № 28 «Про деякі питання обліку заборгованості страхувальників зі сплати страхових коштів до Фонду соціального страхування України» ( далі – постанова № 28), якою встановлено форму Звіту по заборгованості страхувальника зі сплати страхових коштів до Фонду соціального страхування України. Документом об’єднано звіти про заборгованість зі сплати страхових коштів на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності й на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності.

Звіт по заборгованості страхувальника зі сплати страхових коштів до Фонду соціального страхування України подають до відділень робочих органів виконавчої дирекції Фонду щокварталу до 10 квітня, 10 липня, 10 жовтня, 15 січня до повного погашення заборгованості за формою, наведеною у додатку до постанови № 28.

Тобто Звіт за І квартал 2019 року подається страхувальниками, які мають заборгованість зі сплати страхових коштів до Фонду соціального страхування України, до 10 квітня 2019 року за своїм місцезнаходженням (місцем проживання).

При цьому зазначаємо, що у разі погашення страхувальником заборгованості зі сплати страхових коштів до Фонду до кінця звітного періоду, звітність до Фонду не подається.

Телефон для довідок: (0627)44-53-01