Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 227 гостей.

Школа мистецтв м.Артемівська

Забезпечення санаторно-курортним лікуванням потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання за кошти Фонду

Переглядів: 698
05.02.2019 - 15:01

Фонд соціального страхування України, керуючись Законом України «Про загальнообов’язкове  державне соціальне страхування», фінансує витрати на санаторно-курортне лікування потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, якщо таку потребу визначено висновками МСЕК та індивідуальною програмою реабілітації інваліда (ІПР).

Потерпілому, який став особою з інвалідністю, безоплатно  надається путівка для санаторно-курортного лікування, а також  компенсуються витрати на проїзд до санаторно-курортного закладу та назад.

На сьогоднішній день потерпілі самостійно обирають санаторно-курортний заклад, розташований на території України, відповідно до медичних показань за профілем лікування. З кожним потерпілим укладається тристоронній договір.

Список санаторно-курортних закладів за профілями лікування  оприлюднено на офіційному веб-сайті Фонду соціального страхування. 

Порядок  отримання санаторно-курортного лікування особами з інвалідністю внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, затверджено постановою правління Фонду соціального страхування  від 24.05.2017 № 33 (із змінами від 12.12.2018).

Періодичність отримання санаторно-курортного лікування становить для:

- осіб з інвалідністю І групи - щороку;

- осіб з інвалідністю ІІ групи - один раз на два роки або щороку, якщо це визначено ІПР;

- осіб з інвалідністю ІІІ групи - один раз на три роки, один раз на два або щороку, якщо це визначено  ІПР.

Для отримання путівки на санаторно-курортне лікування в Бахмутському міському відділенні управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області потерпілому, за умови перебування його на обліку, необхідно надати такі документи:

1.Заяву встановленої форми.

2.Оригінал довідки  МСЕК про потребу потерпілого в санаторно-курортному лікуванні.

3. Довідку для одержання путівки на санаторно-курортне лікування за формою          № 070/о (термін дії довідки не більше 12 місяців з дати видачі).

4. Індивідуальну програму реабілітації інваліда.

5.Копію паспорта та ідентифікаційного коду потерпілого та особи, яка його супроводжує, якщо таку потребу визначено висновком МСЕК.

З 01.01.2019 року забезпечення санаторно-курортним лікуванням потерпілих у поточному році здійснюється в межах замовленої кількості путівок згідно із заявами, наданими потерпілими у 2018 році.

Звертаємо увагу потерпілих, у яких настає право на санаторно-курортне лікування у 2020 році, на необхідність надання заяви та відповідних документів на забезпечення санаторно-курортними путівками до 01.11.2019.

Запрошуємо всіх потерпілих, які мають додаткову потребу в санаторно-курортному лікуванні, звертатися до Бахмутського міського відділення (м.Бахмут, вул. Незалежності, буд.41, відділ з організації медичної реабілітації каб.№4).