Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 64 гостя.

Верховна рада України

Щодо підсумків оздоровчого сезону.

Переглядів: 550
19.08.2019 - 13:05

У м. Бахмут та Бахмутському районі ( включаючи територіальні громади) в оздоровчий сезон 2019 року працювало 44 пришкільних табори та два позаміські заклади оздоровлення та відпочинку по дві зміни кожний ( ДЗЗОтаВ «Вогник» Управління освіти Бахмутської міської ради та ПЗОтаВ «Радуга» ДП «АРТЕМСІЛЬ»).

У ході підготовчого періоду та у період роботи закладів оздоровлення та відпочинку, Бахмутською районною філією ДУ «Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України» проводились моніторингові обстеження з проведенням лабораторного контролю безпечності факторів середовища проживання та відпочинку дітей.

Так, було досліджено 416 проб питної води на санітарно-хімічні та мікробіологічні показники, відсоток нестандартних проб склав 0,5% ( всі нестандартні проби було виявлено у підготовчий період до відкриття закладів).

Досліджено 167 проб на якість та безпечність готових страв та продуктів харчування ( калорійність, бактеріальне забруднення, нітрати у овочах та фруктах та ін.), відхилень від нормативів не виявлено.

Досліджено 760 змивів з обладнання, одягу та рук працівників харчоблоків, відхилення виявлені у 0,1%  досліджених проб.

Досліджено 500 змивів  на яйця гельмінтів у приміщеннях закладів оздоровлення та з побутових речей, позитивних знахідок не виявлено.

Проведено позапланове раптове обстеження 40 працівників харчоблоків на носійство патогенного стафілококу та ГКІ, позитивних результатів не виявлено.

На протязі оздоровчого сезону у закладах оздоровлення та відпочинку м. Бахмут та Бахмутського району серед дітей не було зареєстровано випадків інфекційних захворювань (ГКІ, харчових отруєнь та ін.), у тому числі групових.