Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 102 гостя.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

Затверджено Порядок надання соціальних послуг особам з інвалідністю та особам похилого віку, які страждають на психічні розлади

Переглядів: 2052
20.08.2019 - 11:32

Постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2019 р. № 576 затверджено Порядок надання соціальних послуг особам з інвалідністю та особам похилого віку, які страждають на психічні розлади (далі - Порядок), яким визначено механізм надання соціальних послуг особам  з інвалідністю та особам похилого віку, які страждають на психічні розлади, у тому числі з догляду та чіткі строки розгляду заяв про надання соціальних послуг, прийняття рішення щодо надання чи відмови в наданні  соціальних послуг особам з інвалідністю, особам похилого віку.

Відповідно до Порядку, особи з інвалідністю, особи похилого віку відповідно до індивідуальних потреб можуть отримувати соціальні послуги, перелік яких затверджується наказами Мінсоцполітики, у тому числі догляд вдома, догляд стаціонарний, денний догляд, паліативний / хоспісний догляд, підтримане проживання.

Соціальні послуги особам з інвалідністю, особам похилого віку можуть надаватися як за плату, так і безоплатно. Соціальні послуги безоплатно надаються особам , які не здатні до самообслуговування і не мають рідних, що повинні забезпечити їм догляд і допомогу, або рідні є громадянами похилого віку чи визнані особами з інвалідністю. Соціальні послуги за плату надаються особам, які не здатні до самообслуговування і мають рідних, що повинні забезпечувати їм догляд і допомогу.

Для  отримання соціальних послуг особа з інвалідністю, особа похилого віку, її законний представник, орган опіки та піклування (для недієздатних осіб - у разі відсутності законного представника) подає письмову заяву про надання соціальної послуги, в якій зазначається назва соціальної послуги та тип надавача соціальної послуги, де надаватиметься така послуга та разом з визначеним чинним законодавством пакетом документів, до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення на розгляд. 

Соціальні послуги стаціонарного догляду, паліативного догляду, догляду вдома, підтриманого проживання не надаються безоплатно особам з інвалідністю, особам похилого віку у разі:

  • надання особі з інвалідністю, особі похилого віку соціальних послуг фізичною особою, якій призначено щомісячну компенсаційну виплату, допомогу на догляд за такою особою з інвалідністю, особою похилого віку в установленому законом порядку;
  • надання особою з інвалідністю, особою похилого віку соціальних послуг іншій особі та отримання нею щомісячної компенсаційної виплати, допомоги на догляд в установленому законом порядку;
  • укладення особою з інвалідністю, особою похилого віку договору довічного утримання (догляду)

З питань отримання додаткової інформації необхідно звернусь до Управління праці та соціального захисту населення Бахмутської міської ради за адресою: м. Бахмут, вул. Б.Горбатова, буд.57 (каб.15). Телефон для довідок:  44-63-99.