Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 96 гостей.

Донецька обласна рада

Загальнообов’язкове державне соціальне страхування

Переглядів: 491
04.11.2019 - 08:29

До уваги платників єдиного внеску!

Бахмутське управління повідомляє, що чинним законодавством, що регулює порядок нарахування, обчислення і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування,  передбачено, що платник єдиного внеску зобов'язаний своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок.  

До платників, які не виконали обов’язки щодо нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску, застосовуються заходи впливу та стягнення, які визначені законодавством. Стягнення боргів з ЄСВ покладено на органи державної виконавчої служби, які мають право накладати арешт як на кошти боржників у банківських установах, так і на рухоме та нерухоме майно з забороною на його відчуження.

Строк давності щодо нарахування, застосування та стягнення сум недоїмки, штрафів та пені не застосовується.

Тільки сумлінне ставлення до виконання своїх обов’язків щодо своєчасної сплати ЄСВ та розуміння необхідності термінового погашення заборгованості дозволить вирішити  проблему створення нових боргів та захистить права найманих працівників та фізичних осіб-підприємів особисто щодо зарахування періоду роботи до страхового стажу, від якого залежить не тільки розмір майбутньої пенсії, а й загалом право на її отримання.