Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 78 гостей.

 Краеведческий музей г. Артемовск

Чи отримана податкова звітність в електронному вигляді?

Переглядів: 769
13.11.2019 - 11:14

У платників податків часто виникають питання з приводу використання електронних сервісів, зокрема як дізнатися, що податкова звітність в електронному вигляді була отримана контролюючим органом.

Бахмутське управління ГУ ДПС у Донецькій  області і звертає увагу, що при наданні звітності в електронному вигляді слід враховувати вимоги «Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами», затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 06.06.2017 року № 557, згідно з яким:

— квитанція № 1,  засвідчує факт і час отримання звітності ДПС. Немає квитанції № 1 — звітність не дійшла;

— квитанція № 2,  підтверджує факт прийняття/неприйняття звітності. Саме після отримання позитивної квитанції № 2 можна вважати, що платник  звітність подав.

Важливо! Граничні строки подання звітності в електронному вигляді прив’язані до дати відправлення ДПС звітності (п. 49.5 Податкового Кодексу України), а не до дати її отримання ДПС. Саме тому датою і часом подання електронної звітності вважається дата і час, зафіксовані у квитанції № 1 (п. 14 розд. II Порядок обміну електронними документами з контролюючими органами, затверджений наказом Міністерства Фінансів України від 06.06.2017  № 557). Однак, звітність вважатиметься прийнятою тільки за умови, що платник отримає другу квитанцію з підтвердженням прийняття звітності.