Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 84 гостя.

Презедент України

Своєчасно знищуйте амброзію!

Переглядів: 2604
20.05.2020 - 15:04

Амброзія полинолиста є одним з найбільш небезпечних бур'янів, який викликає алергічні реакції у людини, витісняє культурні рослини і сильно виснажує землю (з 1 га землі амброзія осушує до 20 000 тонн води).

Амброзія виростає до 180 см, а корінь проникає в грунт на глибину до 4 метрів. Одна рослина амброзії полинолистої здатна утворювати понад 40 000 насінин,  які щороку проростають протягом 40 років, тому з цим бур’яном дуже складно боротися.

У період цвітіння пилок амброзії поширюється на десятки кілометрів, потрапляючи в очі, ніс, бронхи людини - викликає сльозотечу, погіршує зір, підвищує температуру тіла, призводить до різкого запалення слизових оболонок верхніх дихальних шляхів і нападів бронхіальної астми.

З метою усунення шкідливого впливу амброзії на здоров'я людини, запобігання створенню насіння і подальшого поширення карантинного бур'яну, Бахмутська міська рада просить всіх громадян, підприємства, організації, установи, квартальні комітети, ЖБК, ОСББ, а також домовласників, орендарів і забудовників будь-якої форми власності своєчасно знищувати амброзію!

Найефективнішими способами боротьби з цим бур’яном є виривання рослини з корнем в період бутонізації (до початку цвітіння) та низьке регулярне скошування на великих ділянках протягом всього періоду вегетації.

За порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів, відповідно до ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, передбачається накладення штрафу:

  • на громадян від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-1360 грн.);
  • на посадових осіб, громадян-суб’єктів підприємницької діяльності від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн.).

Шановні жителі Бахмутської міської об’єднаної територіальної громади!

Давайте разом боротися з амброзією!

Тільки небайдуже ставлення та участь кожного в знищенні амброзії

допоможуть викорінити цей шкідливий бур'ян!