Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 77 гостей.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

Механізм відключення від систем централізованого опалення та постачання гарячої води багатоквартирного житлового будинку вцілому

Переглядів: 6480
08.07.2020 - 13:39

Згідно до Наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово- комунального господарства України від 26.07.2019 № 169, затверджено Порядок відключення споживачів від систем централізованого опалення та постачання гарячої води (далі - Порядок).

  1. Проведення загальних зборів співвласників багатоквартирного будинку та прийняття рішення про відключення цього будинку від систем (мереж) централізованого опалення (теплопостачання) та постачання гарячої води (далі — ЦО та/або ГВП), із складанням протоколу та визначення уповноважених осіб - представників інтересів співвласників багатоквартирного будинку у вирішенні питань щодо відключення багатоквартирного будинку (п. 2 розділу II Порядку).
  2. Подання власником (співвласниками) житлового будинку до органу місцевого самоврядування заяви (у довільній формі) про відключення житлового будинку від ЦО та/або ГВП, із зазначенням причини відключення, та намір влаштування в будинку індивідуального чи автономного теплопостачання (опалення та/або гарячого водопостачання). До заяви додатково додається протокол зборів співвласників багатоквартирного будинку (витяг із протоколу) про ухвалене співвласниками рішення про відключення будинку від ЦО та/або ГВП та зазначаються уповноважені представники (п. З розділу II Порядку).
  3. Заява про відключення житлового будинку від ЦО та/або ГВП передається на розгляд постійно діючої комісії для розгляду питань щодо відключення споживачів від систем (мереж) централізованого опалення (теплопостачання) та постачання гарячої води (далі — Комісія), на засіданні якої за участі уповноваженого представника розглядається заява про відключення житлового будинку від ЦО та/або ГВП, надаються пропозиції щодо типу системи індивідуального чи автономного теплопостачання (опалення та/або гарячого водопостачання), яку можна встановити в будинку після відключення, про що приймається відповідне рішення Комісії (п. 5-7 розділу II Порядку).
  4. Після отримання рішення Комісії орган місцевого самоврядування на найближчому засіданні за участі заявника чи його уповноваженого представника приймає відповідно до законодавства рішення щодо відключення житлового будинку від ЦО та/або ГВП з урахуванням рекомендацій Комісії. Копія рішення органу місцевого самоврядування надається заявникові (п. 8 розділу II Порядку).
  5. Власник (співвласники) забезпечує розроблення проекту відключення будинку від ЦО та/або ГВП (п. 9 розділу II Порядку). 
  6. Уповноважена особа співвласників багатоквартирного будинку узгоджує дату та час виконання робіт із відключення від ЦО та/або ГВП з виконавцями таких робіт та інформує про це співвласників багатоквартирного будинку (п. 10 розділу II Порядку).
  7. Уповноважена особа співвласників багатоквартирного будинку письмово повідомляє виконавця відповідної комунальної послуги про дату і час виконання робіт із відключення не пізніше ніж за 15 календарних днів до дня виконання таких робіт, у разі виконання робіт із відключення від ЦО та/або ГВП оператором зовнішніх інженерних мереж або іншим залученим власником суб’єктом господарювання (п. 11 розділу II Порядку).
  8. Після виконання робіт із відключення будівлі від ЦО та/або ГВП складається акт про відключення житлового будинку від ЦО та/або ГВП - по одному примірнику для власника/представника співвласників та кожного виконавця відповідної комунальної послуги, а також для оператора зовнішніх інженерних мереж або іншого суб’єкта господарювання (у разі їх залучення). Такий акт підписується усіма присутніми під час відключення сторонами (п. 12 розділу II Порядку).