Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 95 гостей.

 Краеведческий музей г. Артемовск

АНАЛІЗ СТАНУ ВИРОБНИЧОГО ТРАВМАТИЗМУ І ПРОФЕСІЙНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ НА ПІДПРИЄМСТВАХ, УСТАНОВАХ, ОРГАНІЗАЦІЯХ М. БАХМУТ І БАХМУТСЬКОГО РАЙОНУ У І КВАРТАЛІ 2021 РОКУ

Переглядів: 1079
21.04.2021 - 13:40

За 1 квартал 2021 року на підприємствах, в організаціях і установах м.Бахмут і Бахмутського району сталось 47 нещасних випадків та випадків захворювання медичних працівників на гостру респіраторну вірусну хворобу COVID-19, які підлягають розслідуванню як випадки гострого професійного захворювання. Кількість нещасних випадків, що сталися на виробництві - 5. В них постраждало 5 осіб, з яких 1 особа померла через погіршення стану її здоров´я. Закінчене розслідування за 4 нещасними випадками, з яких 3 страхових за ними складено акти форми Н-1/П.           Групові нещасні випадки та випадки профзахворювань в 1 кварталі 2021 році не зареєстровані. Нещасні випадки сталися в КП "Бахмутелектротротранс", ПрАТ  "Артвайнері", ПАТ «МЗМК», КП «ВЕСТА» м.Світлодарськ. Випадок смерті на виробництві зареєстровано в Філії "Автодор №3" ДП "Донецький облавтодор".

В 1 кварталі 2021 році зареєстровано 42 випадки захворювання медичних працівників на гостру респіраторну вірусну хворобу COVID-19, які сталися в лікарняних закладах. Розслідувано 3 випадки захворювання, за якими складено акти форми Н-1/НП. По іншим випадкам триває розслідування. У 1 кварталі 2020 року таких захворювань не було.

За аналогічний період 2020 року зареєстровано 7 нещасних випадків, з яких 6 страхових, за ними складено акти за формою Н-1/П, та 1 випадок смерті на виробництві, через погіршення стану здоров'я.  Групових нещасних випадків, випадків профзахворювань та нещасних випадків зі смертельними наслідками не зареєстровано.

Таким чином, в 1 кварталі 2021 році, порівняно з 1 кварталом 2020 року, спостерігається зменшення кількості нещасних випадків на 25%.

В межах профілактичної роботи щодо контролю за створенням безпечних і нешкідливих умов праці, зменшенню рівня травматизму на виробництві, Бахмутським міським відділенням здійснено 3 планові перевірки підприємств, в результаті яких виявлено 48 порушень законодавчих актів про охорону праці, серед них: відсутність навчання та перевірки знань з охорони праці відповідальних осіб та працівників, не проведення періодичних медичних оглядів працівників, не проведення атестації робочих місць, відсутність дозволів та декларації на використання обладнання та виконання робіт підвищеної небезпеки, не забезпеченість працюючих спецодягом та спецвзуттям, відсутність або не відповідність діючим нормативно-правовим актам з охорони праці колективних договорів. За результатами перевірок видані подання керівникам підприємств та отримана інформація про їх усунення.

Шановні роботодавці! Немає нічого дорожчого за людське життя. Бережіть здоров'я та життя ваших працівників. Ваше ставлення до вимог законодавства з охорони праці є запорукою безпеки та сумлінного виконання свої обов’язків працівниками. ПАМЯТАЙТЕ ПРО ЦЕ!