Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 104 гостя.

 Краеведческий музей г. Артемовск

Покращимо життя разом

Переглядів: 1828

На території Артемівської міської ради триває робота з поступової реалізації пріоритетних завдань Міністерства соціальної політики України, що передбачають низку стратегічних напрямів соціальних реформ, направлених на подолання бідності.

Проблема бідності в Україні набула офіційного визнання після затвердження Указом Президента України від 15 серпня 2001 р. № 637 Стратегії подолання бідності, яка встановила значення терміну "бідність", єдиний відносний критерій віднесення різних верств населення до категорії бідних, визначила основні напрями та етапи подолання бідності.

З метою реалізації зазначеної Стратегії на території Артемівської міської ради були прийняті відповідні Заходи подолання та запобігання бідності на території Артемівської міської ради до 2015 року.

Хід виконання у 2013 році зазначених заходів був розглянутий на засіданні виконкому 11.09.2013, де були підведені підсумки роботи виконавчих органів Артемівської міської ради, Артемівської ОДПІ, управління ПФУ в м.Артемівську та Артемівському районі, Артемівського міського центру зайнятості у даному напрямку та відмічені наступні позитивні зрушення.

Заробітна плата штатних працівників в економіці міста за І півріччя 2013 року склала 3187,0 грн., що на 5,7 % більше ніж в аналогічному періоді 2012 року.

З початку 2013 року погашені в повному обсязі борги по заробітній платі на 11 підприємствах на загальну суму 1589,2 тис.грн.

Додатково до бюджету надійшло 334,4 тис.грн. (у І півріччі 2012 р.- 32,4 тис.грн.).

Створено 732 нових робочих місця, у тому числі на підприємствах малого бізнесу - 549.

За направленням служби зайнятості пройшли профнавчання 164 чол. у віці до 35 років. Підібрали роботу 142 чол. з числа соціально-незахищених громадян та 16 - з числа осіб з обмеженими фізичними можливостями.

З метою соціальної підтримки взяті на облік в управління праці га соціального захисту населення 54 особи, звільнені з місць позбавлення волі.

Були відкриті пункти обігріву для бездомних громадян, зафіксовано 945 їх відвідувань.

Протягом І півріччя 2013 року здійснено 84 виїзди «мобільного соціального офісу», за допомогою якого обслуговано 193 особи, у тому числі для призначення допомог - 167.

Здійснений супровід 310 сімей, що знаходяться в складних життєвих обставинах, та 14 дітей з 10 прийомних сімей.

В стаціонарах ЛПЗ другого рівня надання медичної допомоги Артемівської міської ради для лікування ветеранів виділено 39 ліжок. Оздоровлено 1360 ветеранів війни (денний стаціонар, стаціонар на дому, санаторно-курортне лікування, у стаціонарах).

Таким чином, завдання щодо стабілізації рівня життя населення громади та усунення найгостріших проявів бідності, на території Артемівської міської ради, поступово впроваджуються.