Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 108 гостей.

Донецька обласна державна адміністрація

Звіт про підсумки роботи спостережної комісії при виконкомі Артемівської міської ради у 2013 році

Переглядів: 1241

 Спостережна комісія при виконкомі Артемівської міської ради(далі – спостережна комісія)  організовувала  свою роботу відповідно   «Положення  про спостережні комісії», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 10.11.2010 № 1042, іншими законодавчими актами.

        У 2013 році згідно плану роботи, затвердженого рішення спостережною комісією було проведено  13 засідань.

З метою вивчення стану матеріально-побутового, медико-санітарного забезпечення засуджених, умов їх праці, організацію соціально-виховної роботи було проведено 7 виїзних засідань спостережної комісії, на яких члени  спостережної комісії мали можливість безперешкодно відвідувати житлові, комунально-побутові та виробничі об’єкти Артемівського слідчого ізолятору. 

         Реалізуючи свої права члени спостережної комісії брали участь у 15 засіданнях комісії адміністрації Артемівського слідчого ізолятору  під час розгляду питань: - про внесення до суду подань щодо умовно-дострокового звільнення засуджених осіб від відбування покарання; - заміни невідбутої частини покарання більш м'яким; - звільнення від відбування покарання вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років.

         У звітний період спостережною комісією було розглянуто та погоджено 32  подання адміністрації Артемівського слідчого ізолятору щодо умовно-дострокового звільнення осіб. Відносно засуджених спостережною комісією були прийняті позитивні рішення.

         Члени спостережної комісії приймали участь у 23 судових засіданнях, на яких приймались рішення щодо умовно-дострокового звільнення  засуджених осіб з Артемівського слідчого ізолятору.  

       Спостережна комісія   веде облік осіб умовно-достроково звільнених від відбування покарання. Протягом 2013 року поставлено на облік 27 осіб звільнених з місць позбавлення волі. З них звільнилося з:

  • Артемівського слідчого ізолятора – 10;
  • з виправних колоній області – 13;
  • з виправних колоній України – 3;
  • з виправних колоній Росії –  1.

        Спостережна комісія сприяла адміністрації слідчого ізолятора проведенню соціально-виховної роботи з засудженими відділення господарського обслуговування. У цій роботі приймають участь Артемівський жіночий еколого-правовий центр, Артемівський міський центр соціальної служби для сім`ї, дітей та молоді, міський відділ культури, комітет з фізкультури і спорту Артемівської міської ради, відділ освіти Артемівської міської ради, Центральна міська бібліотека для дорослих, Артемівський краєзнавчий музей, Донецький обласний благодійний фонд «Оберіг». Спільно з ними було проведено 83 лекції, 46 диспутів, 23 спортивних змагання та 3 концерти.

        Прийняті рішення спостережною комісією доводилися керівництву Артемівського слідчого ізолятора, Артемівського МВ( з обслуговування м. Артемівськ та Артемівського району)  ГУМВС України в Донецькій області, Артемівської кримінально-виконавчий інспекції та здійснювався контроль за їх виконанням. За  2013 рік спостережною комісією надано  18 рекомендацій. 

 

        До роботи з соціального патронажу щодо осіб,
звільнених від  відбування  покарання, спостережна комісія залучає органи виконавчої влади та органи   місцевого   самоврядування.

        Протягом 2013 року до Артемівського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді звернулося 62 особи що звільнились з місць позбавлення волі - це особи віком від 18 років до 35 (4-жінки та 58 чоловіків). Неповнолітні, протягом  2013 року не звільнялись.

В результаті проведеної роботи по адаптації до нових умов життя, профілактики правопорушень та вторинного скоєння злочину:

  • 3 особи отримали допомогу у оформленні паспортних документів та реєстрації за місцем проживання;
  • 22 отримали допомогу у відновленні соціальних зв'язків;
  • 1 особа отримала допомогу у лікуванні;
  • 4 особи отримали допомогу одягом та взуттям.
  • 4 особи стали на облік до Артемівського центру зайнятості, з них 1 особа навчається на курсах за спеціальністю – електрогазозварник;
  • 28 осіб по іншим питанням.

 

        Ускладнює роботу спостережної комісії   відсутність на території Артемівської міської ради   соціального житла, притулку для тимчасового проживання  громадян, які повернулися з місць позбавлення волі та не мають документів, житла.

Спостережна комісія при виконкомі Артемівської міської ради і надалі буде продовжувати роботу щодо  організації громадського контролю за дотриманням прав і законних інтересів засуджених осіб, своєчасного обліку звільнених осіб, у тому числі звільнених умовно-достроково.