Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 95 гостей.

Верховна рада України

Єдиний податок з юридичних осіб ( розділ XІV)

Переглядів: 3959

 З розділу XІV Податкового кодексу виключений розділ 1 щодо спрощеної системи оподаткування. Проте, в підрозділі 8  Перехідних положень передбачено, що з 1 січня 2011 року до внесення змін в розділ XIV Податкового кодексу України в частині оподаткування суб'єктів малого підприємництва Указ Президента України від 3 липня 1998 року N 727 "Про спрощену систему оподаткування, обліку і звітності суб'єктів малого підприємництва" (з наступними змінами) застосовуються з урахуванням наступних особливостей.

  1. Платники єдиного податку не є платниками:
    • податку на прибуток;
    • податку на додану вартість, за винятком податку на додану вартість, який платиться юридичними особами, які вибрали ставку оподаткування 6 відсотків;
    • земельного податку, окрім земельного податку за земельні ділянки, які не використовуються для ведення підприємницької діяльності;
    • плати за користування надрами;
    • збору за спеціальне використання води;
    • збору за спеціальне використання лісових ресурсів;
    • збору за здійснення деяких видів підприємницької діяльності.
  2. Нарахування і сплата єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування здійснюються суб'єктами малого підприємництва, які платять єдиний податок в порядку, визначеному Законом України "Про збір і облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування".
  3. Єдиний податок платиться на рахунок відповідного бюджету у розмірі частини єдиного податку, яка підлягає зарахуванню до цього бюджету відповідно до норми Указу Президента України від 3 липня 1998 року N 727 "Про спрощену систему оподаткування, обліку і звітності суб'єктів малого підприємництва" (окрім єдиного податку, який платиться в січні 2011 року за останній звітний (податковий) період 2010 року). При цьому розподіл сум єдиного податку на загальнообов'язкове державне соціальне страхування і до Пенсійного фонду України Державним казначейством України не здійснюється.

 Зарахування до бюджетів і фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування (зокрема пенсійного страхування) єдиного податку, який платиться в січні 2011 року за останній звітний (податковий) період 2010 року, здійснюється в порядку і на умовах, які діють до 1 січня 2011 року.