Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 104 гостя.

 Краеведческий музей г. Артемовск

Геморагічна лихоманка Ебола

Переглядів: 1608

(пам'ятка для населення)

        Геморагічна лихоманка Ебола – гостра вірусна висококонтагіозна хвороба, що може поширюватися через прямий, незахищений контакт із біологічними рідинами інфікованої людини та у результаті контакту з предметами, з якими контактувала хвора людина. Частіше за все вірус Ебола поширюється через родичів та друзів, які перебувають у тісному контакті при догляді за хворими. Летальність становить до 90 %. Лікування та специфічної профілактики цієї хвороби (вакцинації) не існує.

         Прояви хвороби можуть з’явитися з 2 по 21 день після потрапляння збудника до організму, найчастіше - на 8-10 день.

         Початок захворювання стрімкий, з’являється сильний головний біль, блювота та діарея з кров’ю, сильний біль у м’язах, носові, вушні та кровотечі через очі, ясна. Температура тіла швидко досягає 39-40 градусів.

Під час знаходження в ендемічних з цього захворювання країнах, рекомендовано використовувати захисні маски й утримуватись від відвідування місць масового скупчення людей, контактів із хворими людьми, зокрема, які мають високу температуру тіла.

При появі перших симптомів захворювання необхідно уникати контакту з оточуючими людьми, користуватись індивідуальними засобами захисту, наприклад медичною маскою, залишатись вдома, негайно викликавши швидку невідкладну медичну допомогу.

 Особам, які повернулись з ендемічних із цього захворювання країн, при появі будь-яких із зазначених симптомів не треба займатися самолікуванням, а негайно звернутися за медичною допомогою, обов’язково повідомивши при цьому про перебування у західно-африканських або в сусідніх з ними країнах, про можливий контакт із особами, які відвідували ці країни.

 

Підготовлено КЗОЗ «ЦПМСД Артемівської міської ради»
по матеріалах Державної санітарно-епідеміологічної  служби України