Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 308 гостей.

Презедент України

Дата, з якої застосовується спрощена система оподаткування

Переглядів: 1271

На якій системі оподаткування перебуватиме новостворена фізична особа — підприємець, яка

до закінчення місяця, в якому відбулась її державна реєстрація, подала заяву про застосування спрощеної системи оподаткування?

Згідно з пп. 298.1.2 п. 298.1 ст. 298 Податкового кодексу зареєстровані в установленому порядку фізичні особи — підприємці, які до закінчення місяця, в якому відбулася державна реєстрація, подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для першої або другої групи, вважаються платниками єдиного податку з першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулася державна реєстрація.

Зареєстровані в установленому законом порядку суб’єкти господарювання (новостворені), які протягом 10 днів з дня державної реєстрації подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для третьої або п’ятої групи, вважаються платниками єдиного податку з дня їх державної реєстрації.

Платники єдиного податку першої та другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця, а платники єдиного податку третьої та п’ятої груп — протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за податковий (звітний) квартал (пункти 295.1 та 295.3 ст. 295 Податкового кодексу).

Тобто з моменту подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування новостворена фізична особа — підприємець вважається такою, що застосовує спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, а платником єдиного податку:

першої або другої групи — з першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулася

державна реєстрація;

третьої або п’ятої групи — з дня їх державної реєстрації.

Доходи, отримані такою особою з моменту подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування, включаються до податкової декларації платника єдиного податку.