Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 79 гостей.

Донецька обласна державна адміністрація

Военный сбор при выплате алиментов не удерживается

Переглядів: 1145

Поскольку доход в виде алиментов, выплачиваемых налогоплательщику резидентом, не включается в общий месячный налогооблагаемый доход, то такой доход не является объектом налогообложения военным сбором

ДФСУ у листі від 12.02.2015 р. №339/4/99-99-19-01-01-13 зазначила, що до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються аліменти, що виплачуються платнику податку відповідно до рішення суду або за добровільним рішенням сторін у сумах, визначених згідно із СКУ, за винятком виплати аліментів нерезидентом незалежно від їх розміру, якщо інше не встановлено міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою. 

Оскільки дохід у вигляді аліментів, що виплачуються платнику податку резидентом, не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу, то такий дохід не є об'єктом оподаткування військовим збором. 

При цьому, сума аліментів розраховується із суми зарплати, яка залишається після утримання військового збору, ПДФО та єдиного внеску.