Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 70 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

ПОРЯДОК направлення дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку за рахунок коштів обласного бюджету

Переглядів: 4343

ПОРЯДОК направлення дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку за рахунок коштів обласного бюджету

Наказ
управління у справах сім’ї та молоді
Донецької обласної державної адміністрації
від 03 червня 2013 року №136

І. Загальні положення

1. Цей Порядок визначає механізм розподілу путівок, процедуру надання путівок, перелік документів, необхідних для отримання путівки, організацію проїзду до дитячого закладу та у зворотному напрямку, звітність про використання путівок та контроль за дотриманням вимог цього Порядку.

2. Оздоровлення та відпочинок дітей Донецької області в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку України здійснює Управління у справах сім'ї та молоді Донецької обласної державної адміністрації (далі – Управління).

Управління проводить придбання на конкурсних засадах (відкриті торги) путівок для дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Дитячі заклади оздоровлення та відпочинку, в які направляються діти Донецької області, визначаються на конкурсній основі відповідно до порядку, затвердженого Кабінетом  Міністрів України.

3. За результатами проведених процедур державних закупівель Управління визначає строки заїздів та кількість дітей, які будуть направленні на оздоровлення та відпочинок, виходячи з вартості путівки та типу дитячого закладу оздоровлення та відпочинку.

4. Оздоровлення та відпочинок дітей може здійснюватися у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку протягом року, сезонно, під час канікул, цілодобово, протягом дня.

5. У дитячих закладах оздоровлення та відпочинку проводяться оздоровчі, відпочинкові, профільні чи тематичні зміни.

Відпочинкова зміна – період перебування дитини в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку не менше 14 днів.

Оздоровча зміна – період перебування дитини в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку не менше 21 дня, протягом якого дитина отримує послуги з оздоровлення та відпочинку.

Тематична зміна – оздоровча або відпочинкова зміна, протягом якої дитина крім послуг з оздоровлення та відпочинку отримує комплекс додаткових послуг, спрямованих на розвиток її здібностей та інтересів за напрямами позашкільної освіти, фізичної культури і спорту, соціальної реабілітації, соціального захисту тощо за спеціальною програмою. Учасники тематичних змін – це діти, які беруть особисту або колективну участь у відповідних конкурсах, змаганнях, фестивалях тощо, які проводяться під час тематичних змін.

Профільна зміна (туристична, спортивна, додаткової освіти: юних біологів, математиків, екологів тощо) – період перебування дитини в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку, протягом якого дитина крім послуг з оздоровлення та відпочинку отримує комплекс послуг, спрямованих на розвиток певних здібностей та інтересів.

6. Діти віком від 7 до 18 років перебувають у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку самостійно.

7. Діти віком від 4 до 6 років перебувають у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку разом із батьками або іншими законними представниками.

8. Перебування батьків або інших законних представників у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку здійснюється за рахунок коштів таких осіб, добровільних внесків, інших джерел, не заборонених чинним законодавством.

9. Дитина не може бути направлена на оздоровлення та відпочинок за пільговою путівкою більше одного разу на рік крім дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які знаходяться під опікою державних установ.

10. Організація оздоровлення та відпочинку дітей, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи здійснюється з урахуванням вимог чинного законодавства.

ІІ. Механізм розподілу путівок

1. Управління затверджує розподіл придбаних путівок до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку у розрізі адміністративно-територіальних одиниць пропорційно співвідношенню чисельності дітей шкільного віку в місті або районі до загальної чисельності таких дітей в Донецькій області за даними органів державної статистики за попередній рік з урахуванням кількості дітей пільгових категорій.

2. Під час організації оздоровлення та відпочинку дітей Управління співпрацює з відповідними структурними підрозділами виконавчих органів міських рад та районних державних адміністрацій Донецької області.

3. Управління передає путівки до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку для дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки виконавчим органам міських рад, районних державних адміністрацій згідно укладених угод безоплатно або з частковою сплатою вартості путівки за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності або з частковою оплатою їх вартості у розмірі 20 відсотків вартості путівки, яка сплачується за рахунок батьків (осіб, які їх замінюють) або інших джерел, не заборонених законодавством.

4. Керівники структурних підрозділів виконавчих органів міських рад та районних державних адміністрацій Донецької області розпорядчим документом призначають працівників, на яких покладають обов’язки щодо підбору та направлення  дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

5. Путівки для оздоровлення та відпочинку розподіляються серед дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, а саме:

дітей-сиріт;

дітей, позбавлених батьківського піклування;

дітей-інвалідів;

дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей;

дітей, потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи;

дітей, які постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф;

дітей, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов'язків;

дітей, які перебувають на диспансерному обліку;

талановитих та обдарованих дітей – переможців міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських, районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад, відмінників навчання, лідерів дитячих громадських організацій, дитячих творчих колективів та спортивних команд;

бездоглядних та безпритульних дітей;

дітей працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села.

6. В разі неможливості використання путівок (хвороба дитини, непередбачені обставини та інше), виділених дітям, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки в повному обсязі, їх розподіл проводиться в межах цих категорій за рішенням уповноваженого структурного підрозділу виконавчого органу міської ради, районної державної адміністрації.

ІІІ. Процедура надання путівок

1. Путівки, що надаються на оздоровлення та відпочинок до дитячих закладів:

безоплатні;

частково сплачені за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності;

з частковою оплатою їх вартості (у розмірі 20 відсотків вартості путівки), яка сплачується батьками (особами, які їх замінюють) або за рахунок інших джерел, не заборонених законодавством.

2.  Безоплатні путівки надаються:

дітям-сиротам;

дітям, позбавленим батьківського піклування;

бездоглядним та безпритульним дітям;

дітям-інвалідам;

дітям, потерпілим від наслідків Чорнобильської катастрофи;

дітям, які постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф;

дітям з багатодітних і малозабезпечених сімей;

дітям, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов'язків;

дітям працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села.

3. Путівки, частково сплачені за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на оздоровлення та відпочинок дітей надаються дітям всіх категорій, зазначених у пункті 5 розділу ІІ цього Порядку.

4. Частково оплачені путівки (20-ти відсоткові) надаються:

дітям, які перебувають на диспансерному обліку;

талановитим та обдарованим дітям – переможцям міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських, районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад, відмінникам навчання, лідерам дитячих громадських організацій, дитячим творчим колективам та спортивним командам.

5. Дитина, яка потребує особливої соціальної підтримки та уваги, що має право на отримання безоплатної путівки, у разі відсутності безоплатних путівок може отримати путівку з частковою оплатою вартості, яка є в наявності структурного підрозділу виконавчих органів міських рад та районних державних адміністрацій.

6. Страхування дітей під час перебування в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку здійснюється відповідно до законодавства.

ІV. Перелік документів, необхідних для отримання путівки

1. Для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування:

копія свідоцтва про народження дитини;

копія документа, що підтверджує статус дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування.

2. Для дітей із малозабезпечених сімей, сім’ї яких відповідно до законодавства одержують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям:

копія свідоцтва про народження дитини;

довідка про призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям.

3. Для дітей із багатодітних сімей:

копія свідоцтва про народження дитини;

посвідчення дитини з багатодітної сім’ї;

4. Для дітей-інвалідів за відсутності медичних протипоказань та здатних до самообслуговування, дітей, які постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф, дітей, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов'язків:

копія свідоцтва про народження дитини;

копія документа, який підтверджує належність дитини до зазначеної категорії.

5. Для дітей, які перебувають на диспансерному обліку:

копія свідоцтва про народження дитини;

медична довідка, яка підтверджує перебування дитини на диспансерному обліку.

6. Для талановитих і обдарованих дітей – переможців міжнародних, всеукраїнських олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад:

копія свідоцтва про народження дитини;

копії посвідчення, диплома, грамоти або іншого документа, що підтверджує відповідні досягнення, звання лауреата, дипломанта, переможця олімпіади, конкурсу, фестивалю, спортивного змагання міжнародного, всеукраїнського рівнів (1-3-є особисте або командне місце), отримані упродовж останніх 3 років.

7. Для дитячих творчих колективів та спортивних команд – переможців міжнародних, всеукраїнських олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад:

копія свідоцтва про народження дитини;

список дитячого творчого колективу, спортивної команди, завірений керівником закладу, до якого належать дитячий творчий колектив, спортивна команда;

копії посвідчення, диплома, грамоти або іншого документа, що підтверджує відповідні досягнення, звання лауреата, дипломанта, переможця олімпіади, конкурсу, фестивалю, спортивного змагання міжнародного, всеукраїнського рівнів (1-3-є командне місце), отримані упродовж останніх 3 років.

8. Для талановитих та обдарованих дітей – переможців обласних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад:

копія свідоцтва про народження дитини;

копії посвідчення, диплома, грамоти або іншого документа, що підтверджує відповідні досягнення, звання лауреата, дипломанта, переможця олімпіади, конкурсу, фестивалю, змагання, спартакіади обласного рівня (1-3-є особисте або командне місце), отримані упродовж останніх 3 років.

9. Для дитячих творчих колективів або спортивних команд – переможців обласних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад:

копія свідоцтва про народження дитини;

список дитячого творчого колективу, спортивної команди, завірений керівником закладу, до якого належать дитячий творчий колектив, спортивна команда;

копії посвідчення, диплома, грамоти або іншого документа, що підтверджує відповідні досягнення, звання лауреата, дипломанта, переможця олімпіади, конкурсу, фестивалю, змагання, спартакіади обласного рівня (1-3-є командне місце), отримані упродовж останніх 3 років.

10. Для відмінників навчання:

копія свідоцтва про народження дитини;

копії табелів за останні два роки;

довідка про доходи членів сім'ї.

11. Для дітей, які є лідерами дитячих громадських організацій:

копія свідоцтва про народження дитини;

клопотання керівного органу громадської організації;

довідка про доходи членів сім'ї.

12. Для дитячих творчих колективів та спортивних команд – переможців міських олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад:

копія свідоцтва про народження дитини;

список дитячого творчого колективу, спортивної команди, завірений керівником закладу, до якого належать колектив, команда;

копії посвідчення, диплома, грамоти або іншого документа, що підтверджує відповідні досягнення, звання лауреата, дипломанта, переможця олімпіади, конкурсу, фестивалю, змагання, спартакіади міського рівня (1-3-є командне місце), отримані упродовж останніх 3 років.

13. Для талановитих та обдарованих дітей – переможців міських олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад:

копія свідоцтва про народження дитини;

копії посвідчення, диплома, грамоти або іншого документа, що підтверджує відповідні досягнення, звання лауреата, дипломанта, переможця олімпіади, конкурсу, фестивалю, змагання, спартакіади міського рівня (1-3-є особисте або командне місце), отримані упродовж останніх 3 років.

14. Для талановитих та обдарованих дітей – переможців районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад:

копія свідоцтва про народження дитини;

копії відповідного посвідчення, диплома, грамоти або іншого документа, що підтверджує відповідні досягнення, звання лауреата, дипломанта, переможця олімпіади, конкурсу, фестивалю, змагання, спартакіади районного рівня (1-3-є особисте або командне місце), отримані упродовж останніх 3 років.

15. Для дитячих творчих колективів та спортивних команд – переможців районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад:

копія свідоцтва про народження дитини;

список дитячого творчого колективу, спортивної команди, завірений керівником закладу, до якого належать колектив, команда;

копії відповідного посвідчення, диплома, грамоти або іншого документа, що підтверджує відповідні досягнення, звання лауреата, дипломанта, переможця олімпіади, конкурсу, фестивалю, змагання, спартакіади районного рівня (1-3-є командне місце), отримані упродовж останніх 3 років.

16. Для дітей працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села:

копія свідоцтва про народження дитини;

довідка підприємства, установи, організації агропромислового комплексу щодо підтвердження роботи батьків (або одного з них) на підприємстві, не користування державною дотацією на оздоровлення дітей, яка надається закладу оздоровлення та відпочинку Департаментом агропромислового розвитку Донецької обласної державної адміністрації;

довідка з місця роботи батьків (або одного з них), що працюють у закладах соціальної сфери села.

17. Зазначені в пунктах 1 – 16 цього розділу документи не потребують нотаріального засвідчення.

Копії документів засвідчуються керівниками відповідних структурних підрозділів виконавчих органів міських рад та районних державних адміністрацій, які направляють дітей.

18. Перед відправленням діти, яким надається путівка, повинні пройти медичний огляд у встановленому законодавством порядку та отримати медичну довідку встановленого зразка.

19. Батьки дитини (особи, як їх замінюють) дають письмову згоду на проведення в дитячому закладі області та за іі межами необхідних діагностичних та лікувальних процедур у разі захворювання дитини та згоду на внесення і використання персональних даних дитини в базу даних дитячого закладу оздоровлення та відпочинку.

Для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають у дитячому будинку сімейного типу або в прийомній сім'ї, таку згоду дають батьки-вихователі чи прийомні батьки.

Якщо дитина перебуває на повному державному утриманні, таку згоду дає керівник закладу, у якого виховується дитина, і засвідчує свій підпис печаткою закладу.

20. Документи дітей, що направляються до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, зберігаються в структурних підрозділах виконавчих органах міських рад та районних державних адміністраціях Донецької області.

V. Організація проїзду до дитячого закладу та у зворотному напрямку

1. До дитячого закладу оздоровлення та відпочинку діти можуть прибувати з батьками, іншими законними представниками або у складі груп з особами, які їх супроводжують.

2. Не пізніш як за два дні до від'їзду формується група дітей для направлення до дитячого закладу оздоровлення та відпочинку, склад її затверджується керівниками структурного підрозділу виконавчих органів міських рад та районних державних адміністрацій та надається до Управління. Список дітей складається за формою, затвердженою наказом Управління.

3. З метою забезпечення формування і відправлення чергової групи керівники структурних підрозділів виконавчих органів міських рад та районних державних адміністрацій видають розпорядчі документи про відправлення дітей до дитячого закладу оздоровлення та відпочинку і призначають відповідальних осіб, які забезпечують організацію проїзду дітей до дитячого закладу оздоровлення та відпочинку і у зворотному напрямку, у кількості один дорослий на 15 дітей.

Особи, які супроводжують дітей, повинні мати досвід роботи з дітьми.

На кожну групу від 30 до 45 дітей додатково призначається один медичний працівник.

Відповідальними за збереження життя та здоров’я дітей, які направляються до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку у складі організованої групи, на весь період перебування у дорозі та до моменту передачі їх працівникам відповідного дитячого закладу оздоровлення та відпочинку чи батька або іншим законним представникам є особа, яка супроводжує групу дітей.

4. Перед відправленням груп дітей на оздоровлення та відпочинок з  особами, які супроводжують дітей під час їх перевезення, проводиться інструктаж з питань безпеки.

5. Проїзд дітей здійснюється за рахунок коштів батьків (осіб, які їх замінюють), а також інших джерел, не заборонених чинним законодавством.

6. По прибутті до закладів оздоровлення та відпочинку, супроводжувач повинен мати такі документи:

список дітей, які направляються до заклад оздоровлення та відпочинку;

належним чином оформлені путівки;

медичні довідки.

7. Відповідний дитячий заклад оздоровлення та відпочинку після заїзду дітей в 5-денний строк повідомляє Управління про відповідність кількості фактично прибулих дітей кількості виділених путівок.

VІ. Звітність про використання путівок та контроль за дотриманням вимог цього Порядку

1. Керівники структурних підрозділів виконавчих органів міських рад та районних державних адміністрацій протягом 10 днів після закінчення кожної оздоровчої зміни подають Управлінню звіт про використання путівок за формою, затвердженою наказом Управління.

2. За результатами роботи щодо оздоровлення та відпочинку дітей керівники структурних підрозділів виконавчих органів міських рад та районних державних адміністрацій у строк до 05 вересня (щороку) надають Управлінню узагальнений звіт про використання путівок за формою, затвердженою наказом Управління.

3. Контроль за дотриманням вимог цього Порядку здійснюється в установленому законодавством порядку.

ДолученняРозмір
Файл Наказ від 03 червня 2013 року №136
ПОРЯДОК направлення дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку за рахунок коштів обласного бюджету
15.99 KB