Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 138 гостей.

ExportUA

Рішення Артемівської міської ради від 24.02.2016 №6/80-1399

Переглядів: 678
сессия : 

Про встановлення на території  Артемівської міської ради  пільг інвалідам по зору у 2016  році

Розглянувши доповідну записку від 03.02.2016 № 01-0420-06 начальника управління праці та соціального захисту населення Артемівської міської ради Сподіної І.В. щодо встановлення на території Артемівської міської ради пільг інвалідам по зору у 2016 році за рахунок субвенції з обласного бюджету, відповідно до  Програми економічного і соціального розвитку території Артемівської міської ради на 2016 рік, затвердженої рішенням Артемівської міської ради від 23.12.2015 № 6/76-1336 , керуючись ст.26 Закону України від 21.05.97 № 280/97-ВР "Про місцеве самоврядування в Україні" із внесеними до нього змінами, Артемівська міська рада

В И Р I Ш И ЛА :

  1. Встановити на території Артемівської міської ради з 01.01.2016 року по 31.12.2016 року  для інвалідів по зору 1 і 2 груп, дітей-інвалідів по зору до 18 років, що мешкають в сім’ях, які на час звернення ( на час надання пільги) не отримують  житлову субсидію (незалежно від причин неотримання):
    1. 50 відсоткову знижку на оплату користування житлом або його утримання  та комунальних послуг (електропостачання, газопостачання, теплопостачання, холодне водопостачання, водовідведення, вивезення побутового сміття та рідких нечистот) , у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 06.08. 2014  № 409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування», із змінами;
    2. 50 відсоткову знижку на придбання (у разі, якщо житло не забезпечується електро-, тепло- або газопостачанням для опалювання) твердого палива і скрапленого газу (пільга надається у вигляді грошової компенсації, виходячи з норми забезпечення сім’ї – 2 тонни вугілля і 2 балони скрапленого газу на домогосподарство, за цінами, затвердженими розпорядженням голови Донецької обласної державної адміністрації, керівника військово-цивільної адміністрації на 2016 рік для розрахунку пільг і житлових субсидій, що надаються населенню.
  2. Визначити, що:
    1. Компенсація втрат доходів від надання пільг, зазначених в п. 1 цього рішення, підприємствам що надають послуги, зазначені в цьому рішенні, здійснюватиметься управлінням праці та соціального захисту населення Артемівської міської ради (Сподіна) за рахунок субвенції з обласного бюджету до міського бюджету м. Артемівська на 2016 рік.
    2. У разі, якщо розмір призначеної субсидії сім’ї, в якій мешкають інваліди по зору 1 і 2 груп, діти-інваліди по зору до 18 років, менше розрахункового розміру пільги, на яку мав би право інвалід (дитина – інвалід) по зору, то йому надається додатково до субсидії доплата в розмірі, розрахованої як різниця між розрахунковим розміром пільги (на яку мав би право інвалід (дитина – інвалід) по зору при умові відмови в субсидії його сім’ї) розміром субсидії.
  3. Начальнику управління праці та соціального захисту населення Артемівської міської ради Сподіній І.В. в термін до 15.03.2016 року розробити та затвердити наказом  «Порядок надання у 2016 році пільг на оплату житлово-комунальних послуг інвалідам по зору 1 та 2 групи та дітям-інвалідам по зору до 18 років».
  4. Фінансовому управлінню Артемівської міської ради (Ткаченко) забезпечити фінансування пільг, встановлених цим рішенням, у межах бюджетних коштів, наданих на ці цілі, як субвенція з обласного бюджету до міського бюджету м. Артемівська на 2016 рік.
  5. Організаційне виконання рішення покласти на управління праці та соціального захисту населення Артемівської міської ради (Сподіна), фінансове управління Артемівської міської ради (Ткаченко), заступника міського голови Куліш Т.А., першого заступника міського голови Савченко Т.М.
  6. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії Артемівської міської ради: з питань соціального захисту населення і охорони здоров'я (Красножон), з питань економічної і інвестиційної політики, бюджету і фінансів (Нікітенко), секретаря Артемівської міської ради Кіщенко С.І.

Міський голова                                                       О.О. Рева

ДолученняРозмір
Файл Рішення Артемівської міської ради від 24.02.2016 №6/80-1399
Про встановлення на території Артемівської міської ради пільг інвалідам по зору у 2016 році
13.32 KB