Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 117 гостей.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

Рішення виконавчого комітету Бахмутської міської ради від 11.07.2018 №143

Переглядів: 1485

Про втрату статусу дитини, позбавленої батьківського піклування, малолітнім (містить персональні данні про осіб (п. 3 ч. 2 ст. 10 ЗУ «Про доступ до публічної інформації)) року народження

Розглянувши подання служби у справах дітей Управління молодіжної політики та у справах дітей Бахмутської міської ради  від (містить персональні данні про осіб (п. 3 ч. 2 ст. 10 ЗУ «Про доступ до публічної інформації)), витяг з протоколу засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконкомі Бахмутської міської ради від (містить персональні данні про осіб (п. 3 ч. 2 ст. 10 ЗУ «Про доступ до публічної інформації)) про втрату статусу дитини, позбавленої батьківського піклування, малолітнім (містить персональні данні про осіб (п. 3 ч. 2 ст. 10 ЗУ «Про доступ до публічної інформації)) року народження, та про визнання рішень виконкому Бахмутської міської ради про надання статусу дитини, позбавленої батьківського піклування та влаштування в державний заклад на повне державне утримання такими, що втратили чинність, виконком  Бахмутської міської ради встановив, що  на  первинному обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в службі у справах дітей Управління молодіжної політики та у справах дітей Бахмутської міської ради перебуває малолітня дитина (містить персональні данні про осіб (п. 3 ч. 2 ст. 10 ЗУ «Про доступ до публічної інформації)) року народження.

Рішенням виконкому Бахмутської міської ради від (містить персональні данні про осіб (п. 3 ч. 2 ст. 10 ЗУ «Про доступ до публічної інформації)) малолітньому (містить персональні данні про осіб (п. 3 ч. 2 ст. 10 ЗУ «Про доступ до публічної інформації))  надано статус дитини, позбавленої батьківського піклування, на підставі акту закладу охорони здоров’я та органу внутрішніх справ України про дитину, покинуту в пологовому будинку, іншому закладі охорони здоров’я від (містить персональні данні про осіб (п. 3 ч. 2 ст. 10 ЗУ «Про доступ до публічної інформації)).

Рішенням виконкому Бахмутської міської ради від (містить персональні данні про осіб (п. 3 ч. 2 ст. 10 ЗУ «Про доступ до публічної інформації)) дитину було влаштовано в державний заклад на повне державне утримання. На даний час малолітній (містить персональні данні про осіб (п. 3 ч. 2 ст. 10 ЗУ «Про доступ до публічної інформації)) перебуває у Краматорському дошкільному дитячому будинку № 3 «Гайок» Донецької обласної ради.

         На  підставі  ст.ст.  164,165  Сімейного  кодексу  України  від  10.01.2002 № 2947-ІІІ, із внесеними до нього змінами, органом опіки та піклування Бахмутської міської ради (містить персональні данні про осіб (п. 3 ч. 2 ст. 10 ЗУ «Про доступ до публічної інформації)) року було подано до Артемівського міськрайонного суду Донецької області позовну заяву про позбавлення матері дитини, (містить персональні данні про осіб (п. 3 ч. 2 ст. 10 ЗУ «Про доступ до публічної інформації))  року народження,  батьківських прав відносно малолітнього сина (містить персональні данні про осіб (п. 3 ч. 2 ст. 10 ЗУ «Про доступ до публічної інформації))  року народження.

У зв’язку з тим, що мати дитини, (містить персональні данні про осіб (п. 3 ч. 2 ст. 10 ЗУ «Про доступ до публічної інформації)) на даний час має стійке бажання виховувати та утримувати свого малолітнього сина, створила необхідні умови для повноцінного проживання, виховання та розвитку дитини, рішенням Артемівського міськрайонного суду Донецької області від (містить персональні данні про осіб (п. 3 ч. 2 ст. 10 ЗУ «Про доступ до публічної інформації)) року (справа (містить персональні данні про осіб (п. 3 ч. 2 ст. 10 ЗУ «Про доступ до публічної інформації)), провадження (містить персональні данні про осіб (п. 3 ч. 2 ст. 10 ЗУ «Про доступ до публічної інформації))), яке набрало законної сили (містить персональні данні про осіб (п. 3 ч. 2 ст. 10 ЗУ «Про доступ до публічної інформації)) (далі - рішення суду), у задоволенні позовних вимог органу опіки та піклування Бахмутської міської ради до (містить персональні данні про осіб (п. 3 ч. 2 ст. 10 ЗУ «Про доступ до публічної інформації)) року народження,  про позбавлення  батьківських прав у відношенні до її малолітньої дитини (містить персональні данні про осіб (п. 3 ч. 2 ст. 10 ЗУ «Про доступ до публічної інформації)) року народження, відмовлено. Тому на підставі рішення суду малолітній (містить персональні данні про осіб (п. 3 ч. 2 ст. 10 ЗУ «Про доступ до публічної інформації)) втрачає статус дитини, позбавленої батьківського піклування.

Виходячи із інтересів малолітньої дитини (містить персональні данні про осіб (п. 3 ч. 2 ст. 10 ЗУ «Про доступ до публічної інформації)),     керуючись   ст.ст.   34,  52  Закону  України  від  21.05.97  № 280/97-ВР «Про місцеве самоврядування в Україні», із внесеними до нього змінами, Законом України від 13.01.2005 № 2342-ІV «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», із внесеними до нього змінами, постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», із внесеними до неї змінами,  виконком міської ради

В И Р І Ш И В :

  1. Вважати, що малолітня дитина (містить персональні данні про осіб (п. 3 ч. 2 ст. 10 ЗУ «Про доступ до публічної інформації)) року народження, втратив статус дитини, позбавленої батьківського піклування.
  2. Визнати такими, що втратили чинність, рішення виконкому Бахмутської міської  ради:
    • від (містить персональні данні про осіб (п. 3 ч. 2 ст. 10 ЗУ «Про доступ до публічної інформації)) «Про надання малолітній дитині (містить персональні данні про осіб (п. 3 ч. 2 ст. 10 ЗУ «Про доступ до публічної інформації)) статусу дитини, позбавленої батьківського піклування»;
    • від (містить персональні данні про осіб (п. 3 ч. 2 ст. 10 ЗУ «Про доступ до публічної інформації)) «Про влаштування малолітньої дитини (містить персональні данні про осіб (п. 3 ч. 2 ст. 10 ЗУ «Про доступ до публічної інформації)) в державний заклад на повне державне утримання».
  3. Управлінню молодіжної політики та у справах дітей Бахмутської міської ради (Махничева) вжити заходи щодо повернення малолітнього (містить персональні данні про осіб (п. 3 ч. 2 ст. 10 ЗУ «Про доступ до публічної інформації)) року народження, на виховання матері, (містить персональні данні про осіб (п. 3 ч. 2 ст. 10 ЗУ «Про доступ до публічної інформації)) року народження.
  4. Координаційне забезпечення виконання рішення покласти на заступника міського голови Точену В.В.

Міський голова                                                                   О.О. Рева

ДолученняРозмір
Файл Рішення виконавчого комітету Бахмутської міської ради від 11.07.2018 №143
Про втрату статусу дитини, позбавленої батьківського пРішення виконавчого комітету Бахмутської міської ради від 11.07.2018 №143іклування, малолітнім (містить персональні данні про осіб (п. 3 ч. 2 ст. 10 ЗУ «Про доступ до публічної інформації)) року народження
15.31 KB