Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 73 гостя.

Презедент України

В Україні посилено боротьбу із материнською смертністю

Переглядів: 4006
07.09.2015 - 11:14

Нова методологія носитиме виключно конфіденційний характер та дозволить детально проаналізувати усі етапи надання медичної допомоги жінці, вийти за межі системи охорони здоров’я та розглянути інші причини, що завадили своєчасному зверненню за медичною допомогою, зумовили ускладнення Міністерство охорони здоров’я України за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я і Фонду Народонаселення ООН в Україні впроваджує нову методологію дослідження випадків материнських смертей тощо.

По своїй суті вона передбачає анонімне анкетування усіх, хто брав участь у наданні допомоги жінці, а також опитування родичів за їхньої згоди, для того, щоб зрозуміти, чому сталася смерть, і попередити подібні випадки у майбутньому.

МОЗ України спільно з міжнародними партнерами, зважаючи на вагомий світовий досвід у цьому питанні, переконане – це допоможе суттєво знизити рівень материнської смертності в Україні і покращити здоров’я матерів і дітей. Фахівці наводять приклад: за понад 60 років впровадження методології конфіденційних досліджень у Великобританії кількість смертей знизилася із 90 до 10 на 100 000 народжених живими.

Методологію конфіденційного дослідження випадків материнської смертності вже затверджено відповідним наказом: 24 лютого 2015 року набрав чинності наказ Міністерства охорони здоров'я України від 26.12.2014 № 1014 «Про затвердження нормативно-правових актів з питань конфіденційного дослідження випадків материнської смерті».

 

Підготовлено КЗОЗ «ЦПМСД Артемівської міської ради»
за матеріалами Прес-служби МОЗ України