Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 138 гостей.

Профілактична робота в Артемівській школі №9

Переглядів: 3363
16.10.2015 - 11:52

15 жовтня з метою ознайомлення учнів з нормативно-правовою базою щодо профілактики негативних проявів серед неповнолітніх, попередження насильства, недопущення використання будь-яких форм приниження гідності дитини, ознайомлення з фактами злочинності та правопорушень організовано зустріч учнів 5-9 класів з представниками органів міліції та громадської організації «Комітет мікрорайону Ступки».

Заступник начальника дільничних інспекторів Олексій Неведомський свій виступ розпочав із навчання дітей основам безпеки життєдіяльності, а саме, з протимінної безпеки. Хоч учні нашої школи систематично зі своїми педагогами вивчають правила поведінки при знаходженні вибухонебезпечних предметів, їм було цікаво і корисно спілкуватись з даного питання з людиною у формі. Олексій Михайлович методом мозкового штурму навіть перевірив знання дітьми номерів телефонів оперативних служб, порадив, що робити, коли самостійно не можеш прийняти рішення у складній ситуації.

Про види і наслідки дитячої злочинності розповів оперуповноважений кримінальної міліції у справах дітей Віталій Микита. Виявилось, що серед присутніх є учні, котрі не знали, що жебрацтво, бродяжництво, паління дітей – це злочин, за який несуть відповідальність їхні батьки. Неочікуваними для міліціонера були питання наших вихованців: «Що буває з дітьми, які потрапляють на облік до кримінальної міліції?», «Чи реально знайти украдений у школі телефон чи планшет?», «Де навчаються на міліціонера?»

Голова комітету мікрорайону Ступки Тетяна Мороз поінформувала учнів, що організація, яку вона очолює, тісно співпрацює зі школою і міліцією у напрямку виховання підростаючого покоління, висловила занепокоєння фактами порушення закону неповнолітніми мешканцями мікрорайону, зокрема паління, розпивання алкогольних напоїв, вживання нецензурної лексики тощо, про що комітет зобов’язаний повідомляти до відповідних органів згідно із законодавством. Тетяна Анатоліївна зазначила, що у мікрорайоні є місця, де діти можуть проявити себе, не переступаючи межі дозволеного.

Зустріч закінчилась індивідуальними бесідами з учнями, які перебувають на внутрішньошкільному обліку.

Останні статті на сайті