Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 91 гість.

Донецька обласна державна адміністрація

Відбувся міні-ярмарок вакансій

Переглядів: 2229
30.10.2015 - 07:38

28 жовтня 2015 року в Артемівському міському центрі зайнятості відбувся міні-ярмарок вакансій, який організовано  для двох роботодавців: Артемівської районної державної адміністрації,    та  на замовлення  фізичної особи – підприємця Ірини Заруцької.

Проведення відбору претендентів для  участі у конкурсі на заміщення вакантних посад державних службовців на замовлення Артемівської райдержадміністрації заплановано в декілька етапів. З 21 жовтня 2015 року такий відбір проводиться вже вдруге. Артемівську райдержадміністрацію на міні-ярмарку 28 жовтня 2015 року представляла головний спеціаліст з питань кадрової роботи відділу  організаційно-кадрової роботи Світлана Разжималіна.

Учасником міні-ярмарку як роботодавець була також і  фізична особа-підприємець Ірина Заруцька. Вона стала підприємцем за сприяння Артемівського міського центру зайнятості у 2005 році, отримавши  допомогу по безробіттю  для започаткування власної справи одноразово. Займається Ірина виробництвом готових текстильних виробів – пошиттям штор. Спочатку  працювала без найманих працівників, розвиваючи виробництво. В 2006 році  прийняла на роботу одного найманого працівника, в  2012 році – ще трьох. Сьогодні Ірина забезпечує роботою 5 найманих працівників, які  працюють швачками та продавцями.     Наявність багатьох замовлень потребує  залучити до роботи ще трьох найманих працівників, які володіють професією швачки та продавця. За допомогою Ірина знову звернулася до центру зайнятості.

Відкрила ярмарок  директор Артемівського міського центру зайнятості Ірина Лещенко. Вона розповіла про соціальні послуги,  які Державна служба зайнятості надає своїм клієнтам з числа безробітних громадян та роботодавців, подякувала роботодавцям за партнерські стосунки та співпрацю, ознайомила учасників заходу з ситуацію, яка сьогодні склалася на ринку праці, повідомила про особливості надання послуг  соціально незахищеним категоріям громадян, зокрема,  вимушено переміщеним особам, інвалідам, проінформувала про законодавчі новації в сфері зайнятості.

В заході взяли участь 40 осіб з числа зареєстрованих безробітних, які володіють професіями та спеціальностями, заявленими роботодавцями, в тому числі, 3 особи, які вимушено перемістилися з території проведення АТО.  Протягом заходу шукачі роботи отримали вичерпну інформацію про вакансії, умови праці та вимоги до кандидатів, пройшли співбесіду з роботодавцем.

В результаті проведеної співбесіди роботодавцями попередньо відібрані 2 особи для стажування  у  підприємця Ірини Заруцької та 2 особи – для участі у конкурсі  в Артемівську райдержадміністрацію.