Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 108 гостей.

Верховна рада України

Відділи Артемівської та Дружківської кримінально-виконавчої інспекції провели профілактичну екскурсію для підоблікових неповнолітніх осіб в Артемівській установі виконання покарань № 6

Переглядів: 2163
11.11.2015 - 06:14

06 листопада 2015 року для неповнолітніх осіб, які перебувають на даний час на обліку в відділах Артемівської та Дружківської кримінально-виконавчої інспекції, була організована профілактична екскурсія в Артемівській установі виконання покарань № 6 Державної Пенітенціарної служби України в Донецькій області з метою попередження скоєння ними рецидивної злочинності.

 У ході екскурсії співробітники УВП № 6 провели інструктаж про правила поведінки на території режимного об’єкту, відповідальність за пронесення на територію установи заборонених предметів та продемонстрували умови, у яких перебувають неповнолітні особи, що під вартою чекають вироку суду та подальшого етапування до інших установ виконання покарань. Неповнолітнім особам, що перебувають у конфлікті із законом та відбувають на даний час умовний строк, була надана можливість своїми очима побачити внутрішній пост № 22 для тримання неповнолітніх осіб.

Як зазначив начальник Артемівського відділу кримінально-виконавчої інспекції Євген Олєхов, що хоча пенітенціарною службою проводяться всі необхідні заходи для створення належних умов тримання під вартою неповнолітніх осіб та вони мають змогу отримати середню освіту на базі вечірньої школи, існують кімнати психологічного розвантаження, виховної роботи, навчальні класи, куток українознавства, оснащені спортивний зал з тренажерами, душова кімната, тощо, але все це не може замінити можливість будувати своє життя на волі. Тому співробітниками служби проводяться подібні заходи, щоб неповнолітні мали змогу відчути ціну свободи та замислились, чи варте скоєння незаконного діяння можливості відчувати усі радощі життя без ізоляції від суспільства та не переступаючи більше поріг цього закладу вже під конвоєм.

По завершенні екскурсії діти були свідками проведення учбової тривоги. Співробітники УВП інсценували втечу з-під варти, резервною групою зі спеціально навченими службовими собаками була очеплена територія, локалізована та знешкоджена втеча.

Усе побачене призвело на неповнолітніх незабутнє враження та вони відзначили, що не заздрять тим, хто перебуває в установі за зачиненими дверима в сірих, тісних кімнатах, в яких відчувається запах сирості. Вдихнувши при виході свіже повітря, вони затвердили, що не хочуть більше повертатись у стіни цього закладу.

 

Є.В. Олєхов

Начальник Артемівського МРВ КВІ

УДПтС України в Донецькій області

підполковник внутрішньої служби

Останні статті на сайті