Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 118 гостей.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

Комплексне навчання органів управління та сил місцевої ланки територіальної і функціональних підсистем єдиної системи цивільного захисту населення

Переглядів: 13615
05.05.2011 - 14:43

 04.05.2011 р. в м. Артемівську Донецької області  було проведено комплексне  навчання органів управління та сил місцевої ланки територіальної і функціональних підсистем єдиної системи цивільного захисту населення і територій за темою: «Дії органів управління та сил місцевої ланки територіальної підсистеми ЄС ЦЗ населення і територій  м. Артемівська при виникненні надзвичайної ситуації техногенного характеру, пов'язаної з викидом рідкого хлору на території Артемівської фільтрувальної станції……….»

Для піддготовки та проведення навчання залучалися:

  • Міська комісія з питань ТЕБ та НС міста Артемівська;
  • Міська евакуаційна комісія міста Артемівська;
  • Артемівське міське управління  ГУ МНС України в Донецькій області;
  • Артемівський міський відділ внутрішніх справ ГУ МВС України в Донецькій області;
  • відділ Артемівської міської ради з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення;
  • Міжрайонна державна санітарно-епідеміологічна станція;
  • Цех № 2 телекомунікаційних послуг ДФ ВАТ «Укртелеком»;
  • персонал Артемівської фільтрувальної станції;
  • Артемівська метеостанція;
  • міські спеціалізовані служби цивільного захисту.

Керівник навчання:  перший заступник міського голови Сакали В.В.  

Начальник штабу керівництва: начальник відділу  Артемівської міської ради з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Литовченко В.М.

Вихідна обстановка та задум дій

Місцеві ланки територіальних підсистем ЄС ЦЗ міста Артемівська знаходяться у режимі повсякденної діяльності. Виконуються заходи щодо підвищення стійкості роботи об`єктів економіки, життєдіяльності, господарської діяльності та навчання діям в умовах виникнення надзвичайних ситуацій. Уточнюються розрахунки сил і засобів що залучаються до ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій

В місті Артемівську Донецької області на Фільтрувальній станції Часовоярського РВУ КП «Компанія «Вода Донбасу» 04 травня 2011 року о 10.00 при проведенні ремонтно-профілактичних робіт в хлораторній фільтрувальної станції сталася розгерметизація цистерни з хлором (1т), в наслідок витоку хлору загинули 3 працівника станції. Існує загроза подальшого розповсюдження хлору на житловий масив міста Артемівська.

До міста доведено розпорядження міського голови щодо здійснення превентивних заходів щодо попередження можливої надзвичайної ситуації.

Метеорологічні умови: температура повітря + 20оС, вітер – північно-східний, 1 м/с, ступінь вертикальної стійкості повітря – конвекція.

Було визначено зону хімічного забруднення: глибина розповсюдження забрудненої хмари – 800 м, ширина зони хімічного забруднення – 228 м, час розповсюдження отруйної хмари - 6  хвилини.

Навчання проводилось протягом одного дня, в два етапи, на трьох учбових місцях.

Перший етап

Учбове місце №1: "Порядок роботи органів управління та сил місцевої ланки ЄС ЦЗ м. Артемівська при отриманні інформації про пов'язаної з викидом рідкого хлору на території Артемівської фільтрувальної станції Часовоярського РВУ КП «Компанія «Вода Донбасу».

відпрацьовані питання:

  1. Організація оповіщення органів управління та сил цивільного захисту при виникненні загрози надзвичайної ситуації.
  2. Проведення засідання Артемівської міської комісії з питань ТЕБ та НС, міської евакуаційної комісії, спеціалізованих служб цивільного захисту міста щодо всебічного забезпечення аварійно-рятувальних робіт та  життєзабезпечення постраждалого населення.

Другий етап

Учбове місце №2: "Організація та проведення аварійно – рятувальних та інших невідкладних робіт у зоні надзвичайної ситуації" – практичний етап навчань.

Навчальні питання:

  1. Порядок проведення аварійно-рятувальних робіт.
  2. Порядок надання долікарняної та першої медичної допомоги постраждалим. Евакуація постраждалих до медичних закладів.

Учбове місце №3: "Організація роботи збірного евакуаційного пункту міста" – практичний етап навчань.

Навчальні питання:

  1. Склад збірного евакуаційного пункту міста.
  2. Обов’язки посадових осіб збірного евакуаційного пункту міста.
  3. Робота особового складу збірного евакуаційного пункту міста при проведенні евакуації населення.

На кожному учбовому місці проводилось відпрацювання дій за призначенням.

В ході проведення навчання були відпрацьовані наступні документи: (розпорядження голови комісії з ТЕБ та НС, голови спеціальної комісії, евакуаційної комісії, накази (розпорядження) про призначення уповноваженого керівника з ліквідації НС, спеціальної комісії з ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, інші розпорядчі документи.

Висновок: органи  управління та сили місцевої ланки територіальної підсистеми ЄС ЦЗ населення і територій  м. Артемівська готові до виконання завдань за призначенням.

Останні статті на сайті