Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 88 гостей.

Верховна рада України

Состоялась 74 сессия Артёмовского городского совета

Переглядів: 4358
25.11.2015 - 16:03

25 ноября 2015 года в 9.00  в большом зале заседаний административного здания городского совета, состоялась 74 сессия Артёмовского городского совета.

В начале пленарного заседания начальник юридического отдела Артемовского городского совета Анастасия Касперская проинформировала всех присутствующих  «Про термін дії повноважень депутатів Артемівської міської ради, Артемівського міського голови».

«Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ, який може здійснювати свою владу безпосередньо або через органи державної влади та місцевого самоврядування (ст. 5 Конституції України). Право народу на місцеве самоврядування визнано і гарантується Конституцією України (ст. 7 Конституції України)

Представницьким органом місцевого самоврядування є місцева рада, формування якої здійснюється шляхом реалізації однієї із форм безпосередньої демократії - за результатами народного волевиявлення через виборну процедуру. (ст.69 Конституції України)

Згідно з Конституцією України жителями села, селища, міста, району, області на основі загального, рівного, прямого виборчого права шляхом таємного голосування обираються депутати сільської, селищної, міської, районної, обласної ради та сільський, селищний, міський голова. Основним законом визначено 5-ти річний термін здійснення їх повноважень.

Разом з тим, норми Конституції України виходять з того, що періодичність проведення виборів повинна бути розумною, з метою забезпечення оптимальності, наступності та стабільності у формуванні представницьких органів. Такої позиції дотримується Конституційний Суд України, орган в повноваження якого входить трактування норм Основного Закону. (Рішення Конституційного Суду України від 29.05.2013 №2-рп).

Згідно Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (далі - Закон) склад ради - це кількість депутатів, обраних до ради, повноваження яких визнано і не припинено в установленому законом порядку!

Разом з тим, статтями 42, 45 Закону визначено, що повноваження депутатів сільських, селищних, міських, районних, обласних рад і сільських, селищних, міських голів починаються з моменту оголошення виборчою комісією на пленарних засіданнях цих рад рішень про їх обрання, а терміном припинення повноважень є день відкриття першої сесії відповідної ради, обраної на наступних виборах, або момент вступу на посаду голови іншої особи.

Призначення чергових та позачергових виборів до органів місцевого самоврядування відноситься до повноважень Верховної Ради України (ст.85 Конституції України). Разом з тим, Верховна Рада України визначила перелік адміністративно - територіальних одиниць, де вибори 25.10.2015 року не відбутися (у т.ч. м. Артемівськ).

З урахуванням неможливості забезпечення принципу наступності місцевої влади, місцеві ради, депутати, голови, обрані на чергових виборах у 2010 році продовжують здійснення своїх повноважень у рамках чинного законодавства. Такої позиції дотримується в своїх роз’ясненнях і Міністерство юстиції України, і Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.

Артемівська міська рада - це не єдина в Україні місцева рада, яка продовжує працювати понад термін, визначений Конституцією України.

В Україні діють загальні принципи побудови і функціонування влади, до яких відноситься і принцип її безперервності.

Згідно з цим принципом, представницькі органи, обрані народом, функціонують доти, поки не будуть сформовані їх нові склади (крім випадків дострокового припинення повноважень), тому що кожен з таких органів має повноваження, виконання яких не може перериватися, так як це завдасть шкоди державі, територіальній громаді і громадянам.

Конституційність норми про повноваження депутатів сільських, селищних, міських, районних, обласних рад і сільських, селищних, міських голів до обрання нових, в установленому законодавством порядку не оскаржена, тому Артемівська міська рада, депутатський корпус і міський голова продовжують реалізовувати свої повноваження в інтересах територіальної громади міста у встановленому законодавством України порядку».

На пленарном заседании 74 сессии были  приняты решения по вопросам:

1. О состоянии выполнения Программы развития образования на территории Артемовского городского совета на 2012-2016 годы.

2. О внесении изменений в Комплексную программу по социальной защите отдельных категорий граждан в г.Артемовске на 2015 - 2018 годы.

3. О выполнении Программы «Светлый город» на территории Артемовского городского совета на 2013-2015 годы.

4. О внесении изменений в Правила благоустройства в г.Артемовске.

5. О выполнении Программы развития земельных отношений и охраны земель в г.Артемовске Донецкой области на 2011-2015 годы.

6. Об утверждении акта приема - передачи (безвозмездно) в коммунальную собственность территориальной громады г.Артемовска целостного имущественного комплекса - ГОСУДАРСТВЕННОГО УЧРЕЖДЕНИЯ «УЗЛОВАЯ БОЛЬНИЦА СТАНЦИИ АРТЕМОВСК ГОСУДАРСТВЕННОГО  ПРЕДПРИЯТИЯ «ДОНЕЦКАЯ ЖЕЛЕЗНАЯ ДОРОГА».

7. О предоставлении разрешения на создание комитета микрорайона «Бахмут восточный».

8. Об утверждении Плана деятельности по подготовке проектов регуляторных актов Артемовского городского совета на 2016 год.

9. О переименовании улиц, переулков и других объектов топонимики г.Артемовска и пгт. Красная Гора.

10. О прекращении юридического лица ГОСУДАРСТВЕННОГО УЧРЕЖДЕНИЯ «УЗЛОВАЯ БОЛЬНИЦА СТАНЦИИ АРТЕМОВСК ГОСУДАРСТВЕННОГО ПРЕДПРИЯТИЯ «ДОНЕЦКАЯ ЖЕЛЕЗНАЯ ДОРОГА» путем присоединения к Артемовской центральной районной больнице.      

11. О предоставлении разрешения ТЕРРИТОРИАЛЬНОМУ ЦЕНТРУ ПРЕДОСТАВЛЕНИЯ СОЦИАЛЬНЫХ УСЛУГ АРТЕМОВСКОГО ГОРОДСКОГО СОВЕТА на списание имущества (основных средств) коммунальной собственности территориальной громады г. Артемовска.

12. О принятии (безвозмездно) в коммунальную собственность территориальной громады г. Артемовска выморочного имущества.

13. Об утверждении технической документации по нормативной денежной оценке земель г.Артемовска.

14. О предоставлении разрешений на разработку документаций по землеустройству по отводу земельных участков коммунальной собственности территориальной громады г. Артемовска.

15. О даче согласия на проведение экспертной денежной оценки земельного участка коммунальной собственности территориальной громады г.Артемовска.

16. Об инвентаризации земель несельскохозяйственного назначения на территории города Артемовска с целью определения придомовых территорий жилых домов, которые находятся на балансе коммунального предприятия «Артемовская управляющая компания жилищно-коммунальных услуг».

17. О продаже земельных участков коммунальной собственности территориальной громады г.Артемовска.

18. Об установлении земельных сервитутов на земельные участки коммунальной собственности территориальной громады г.Артемовска.

19. Об аренде земельных участков коммунальной собственности территориальной громады г.Артемовска.

20. О передаче в собственность земельных участков, находящихся в коммунальной собственности территориальной громады г.Артемовска.

21. О предоставлении в постоянное пользование земельного участка, находящегося в коммунальной собственности территориальной громады

г. Артемовска.

В разделе «Разное»:

ВЫСТУПИЛ: Захаренко В.С. – поднял вопрос о недостаточном водоснабжении города Соледар.

ВЫСТУПИЛ: Чаловский Константин (представитель общественной организации «Бахмут Украинский») – поднял вопрос о  присвоении улице 60 лет образования СССР  - имени Героя Украины Дмитрия Чернявского.

ВЫСТУПИЛ: Рева Алексей Александрович и пригласил присутствующих принять участие в митинге-реквиеме, посвященном памяти жертв голодомора в Украине, который состоится 27 ноября т.г. в 11-00 возле Памятного знака жертвам голодомора.     

Так же проинформировал депутатов о социально – экономической ситуации в городе и реализуемых проектах на территории городского совета.

На этом работа  74 сессии была закрыта.