Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 75 гостей.

ExportUA

Стрічка красна світові знайома

Переглядів: 2633
03.12.2015 - 13:20

Всесвітній день боротьби зі СНІДом вперше відзначався 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я, після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров'я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД. Із того часу Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щорічно. Головна мета – звернути увагу суспільства на цю проблему.

01.12.2015 р. в Артемівській загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІ ступенів №1 була проведена загальношкільна лінійка «Обери життя!», присвячена Дню боротьби зі СНІДом. Учні запалили свічки, які символізували окремий вік людини, її надії, сподівання, мрії та можливості. Школярам була надана інформація про шляхи інфікування та страшні наслідки захворювання. Завдяки мультимедійній відеопрезентації до дітей детально було доведено інформацію про профілактику смертельного захворювання. Під час лінійки були згадані прізвища відомих людей, які через свою безпечність померли від СНІДу. Відеоролік з піснею Фредді Меркурі «Шоу повинно тривати» завершив захід і став його пам’ятним фіналом.

У Часовоярській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №17 з 1 по 2 грудня у рамках проведення Міжнародного дня боротьби зі СНІДом було проведено ряд заходів. Зокрема, учні 5-11 класів виготовили стінгазети, з учнями 9-11 класів проведено тренінг «Обізнаність молоді про ВІЛ/СНІД» та продемонстровано навчальний фільм «СНІД», роздана серія буклетів «Не дай СНІДу шанс», виготовлена стендова інформація «Попередження ВІЛ-інфекції, та СНІДу», бесіда з учнями 5-7 класів «Загальні відомості про СНІД».

В Артемівській школі №24 пройшов виховний захід у формі усного журналу, який організовано педагогом-організатором Оленою Первушиною, бібліотекарем школи Юлією Устич та соціальним педагогом Катериною Ольхович. Учні 7-х класів дізнались, що червона стрічка є Міжнародним символом боротьби зі СНІДом, вшанували пам’ять тих, хто пішов з життя через цю хворобу, переглянули легенду «Усе в твоїх руках» та на долонях написали слова підтримки всім, хто намагається цю хворобу подолати.

Проведення Міжнародного дня боротьби зі СНІДом спрямоване на поглиблення знань учнів про хворобу, формування вміння розрізняти поняття ВІЛ, СНІД, запобігати ситуаціям потрапляння ВІЛ до організму, виховувати бережливе ставлення до власного здоров’я.

Стрічка красна світові знайомаСтрічка красна світові знайомаСтрічка красна світові знайомаСтрічка красна світові знайома