Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 111 гостей.

Артемівське відділення Донецької ТПП

Як батьки майбутніх першокласників з «Кріпиша» зустрічалися з вчителями ЗОШ №18

Переглядів: 2259
22.12.2015 - 10:34

Перехід дитини з дитячого садка у школу є важливим етапом її життя, який пов'язаний не лише зі зміною середовища її розвитку, а й з новими проблемами, відкриттям у собі нових можливостей тощо.

Тому дуже важливо, щоб у дошкільному закладі, в сім'ї дитині допомогли усвідомити, що дитячий садок і школа є ланками єдиної системи освіти і виховання, а все те, що чекає дитину у школі, є продовженням того, чим займалася, що опановувала вона раніше. Все це можливе за дотримання принципу наступності дошкільної та початкової освіти.

Реалізовуючи принцип наступності, педагогічний колектив дошкільного навчального закладу №49 «Кріпиш» організував зустріч вчителів початкових класів ЗОШ №18 і батьків майбутніх першокласників в межах консультпункту «Рік перед школою». Батьки разом з вчителями Наталею Северін, Вікторією Жабко, Ларисою Шишацькою переглянули заняття з математики та грамоти, які провели вихователі старших груп Ольга Маляренко, Ольга Смирнова та Гаяне Бандикян. Педагоги початкових класів на достатньо високому рівні оцінили якість спеціальної підготовки дітей до школи, надали практичні рекомендації щодо формування мотиваційної та психологічної готовності. Завідувач ДНЗ Зінаїда Забара наголосила на необхідності спільної роботи дошкільного закладу, школи та сім’ї щодо комплексної підготовки дітей до школи. Практичний психолог Інна Доля надала поради щодо попередження шкільної дезадаптації, роздала змістовні пам’ятки.

Батьки зрозуміли, що наступність утворює простір для реалізації в педагогічному процесі дитячого садка і школи єдиної, динамічної та перспективної системи виховання і навчання, що сприяє зближенню умов виховання і навчання старших дошкільників і молодших школярів. Завдяки цьому перехід до нових умов шкільного навчання здійснюється з найменшими для дітей психологічними труднощами. При цьому забезпечується природне і комфортне їх входження в нові умови, що сприяє підвищенню ефективності виховання і навчання учнів з перших днів перебування в школі.

Педагогічний колектив дошкільного навчального закладу №49 «Кріпиш» організував зустріч вчителів початкових класів ЗОШ №18 і батьків майбутніх першокласників в межах консультпункту «Рік перед школою». Педагогічний колектив дошкільного навчального закладу №49 «Кріпиш» організував зустріч вчителів початкових класів ЗОШ №18 і батьків майбутніх першокласників в межах консультпункту «Рік перед школою». Педагогічний колектив дошкільного навчального закладу №49 «Кріпиш» організував зустріч вчителів початкових класів ЗОШ №18 і батьків майбутніх першокласників в межах консультпункту «Рік перед школою».