Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 139 гостей.

Партнерство сім’ї та школи - запорука ефективного розвитку навчального закладу

Переглядів: 2970
24.12.2015 - 12:56

Під такою назвою, відповідно до плану роботи відділу освіти Артемівської міської ради на базі Часовоярської школи №15 відбувся семінар педагогів-організаторів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів освіти.

Захід було підготовлено в рамках Часовоярського освітнього округу №7 «Крокуємо разом» і він мав на меті: ознайомити присутніх з системою роботи округу у напрямку родинно-сімейного виховання через впровадження Концепції національно-патріотичного виховання; визначити шляхи реалізації взаємозв’язку навчальних закладів із батьками для формування ціннісних орієнтацій учнів; окреслити проблеми співробітництва між школою та родиною через відродження народних сімейних традицій.

Семінар відкрився у незвичайній формі: гостей школи зустріли вихованці танцювального колективу «Задоринки» та представники батьківського комітету. Педагоги отримали прислів’я про родину, за допомогою яких вони розподілялися по групах. До присутніх звернулася завідувач міського методичного кабінету Ніла Лисюк, яка підкреслила, що побудувати повноцінну національну школу без активної участі й підтримки сім’ї, по суті, неможливо. Методист ММК Віта Шепотько звернула увагу на те, що педагоги-організатори шкіл, як і батьки, повинні бути учасниками складання Програми розвитку загальноосвітнього або позашкільного навчального закладу, бо така співпраця допомагає створити дієву систему виховної роботи. Про виховні ідеали української родини розповіла педагог-організатор ЗОШ №15 Любов Шаповалова, а заступники директорів шкіл з виховної роботи №№15, 17 Рімма Морозова та Сергій Чаус презентували досвід роботи своїх закладів з батьківською громадськістю у справі становлення особистості учня. Впровадження різних форм роботи із батьками педагоги-організатори побачили, відвідавши виховні заходи в ДНЗ №42 (засідання «круглого столу» батьків майбутніх першокласників «Мовленевий Буквограй»), родинну народознавчу майстерню по виготовленню ляльок-нерозлучників, Андріївські вечорниці «Сонцесяйна Калита», спортивні змагання «Мамо, тато, я – спортивна сім’я» та обрядовий протеатр «Родина починається з дитини».

Проаналізувавши заходи, учасники семінару закріпили отриманні знання практично, склавши міні-проекти для Програм розвитку своїх закладів та карту України за допомогою прийому «сенкан». Передсвятковим сюрпризом для присутніх стало привітання Святого Миколая.

Партнерство сім’ї та школи - запорука ефективного розвитку навчального закладуПартнерство сім’ї та школи - запорука ефективного розвитку навчального закладуПартнерство сім’ї та школи - запорука ефективного розвитку навчального закладуПартнерство сім’ї та школи - запорука ефективного розвитку навчального закладуПартнерство сім’ї та школи - запорука ефективного розвитку навчального закладу