Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 117 гостей.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

У відділі освіти Артемівської міської ради підвели підсумки роботи за 2015 рік

Переглядів: 1961
30.12.2015 - 08:33

Відповідно до плану роботи відділу освіти відбулась підсумкова нарада директорів шкіл та позашкільних навчальних закладів, яку провела начальник відділу освіти Марина Рубцова.

На нараді доповіли про організацію роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності в закладах освіти за підсумками 2015 року. В’ячеслав Помінов, головний спеціаліст – начальник служби охорони праці та безпеки життєдіяльності, до відома керівників навчальних закладів довів порівняльний аналіз випадків травматизму дорослих та дітей – учасників навчально-виховного процесу. Надано рекомендації на наступний рік щодо організації роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності, контролю за виконанням запланованої роботи в закладах освіти.

Спеціаліст відділу освіти Людмила Анісімова ознайомила керівників навчальних закладів з підсумками проведення громадського огляду умов утримання, навчання, оздоровлення, працевлаштування та соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. За підсумками громадського огляду станом на 16.11.2015 р. в загальноосвітніх закладах навчається 1670 дітей (22%) пільгових категорій, що на 359 учні більше в порівнянні з минулим 2014 роком. Кількість дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування складає 128 осіб, що становить 1,7 % від загальної кількості учнів. Безкоштовним харчування охоплено 100% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також учнів з малозабезпечених сімей. Для покрашення матеріального стану пільгової категорії дітей протягом року їм надавалася матеріальна допомога, також виплачувались стипендії обдарованим дітям, виділялись пільгові путівки для оздоровлення, вирішувалось питання забезпечення дітей пільгових категорій шкільною та спортивною формою, підручниками.

Присутнім також були доведені результати проведення виїзного дня в Артемівській школі №12. Результати діяльності школи відповідають Положенню про навчально-виховний заклад, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 27.08.2010 р. №778. Встановлено, що педагогічний колектив школи на достатньому та середньому рівнях забезпечує реалізацію державної політики в галузі освіти, виконання вимог чинного законодавства. Директору школи вказано також на недоліки в роботі, виправлення яких буде на контролі відділу освіти.

Про роботу міських методичних об’єднань в 2014, 2015 роках розповіла завідувач міського методичного кабінету Ніла Лисюк. Підвищення професійної майстерності педагогів протягом року здійснюється через діяльність 34 міських методичних об’єднань, серед яких 19 – міські методичні об’єднання вчителів-предметників. У ході вибіркової перевірки діяльності ММО вчителів-предметників вивчалася система їх роботи по супроводу педагогів щодо викладання предметів за новим Державним стандартом. Встановлено, що рівень роботи ММО української мови та літератури (керівник Тетяна Донченко, ЗОШ №5), математики (керівник Тетяна Лисиченко, ЗОШ №7), зарубіжної літератури (керівник Галина Жукова, ЗОШ №10) здійснюється на достатньому рівні. Керівники ММО організують роботу згідно з діючими нормативними документами, ведуть відповідну документацію.

У порядку денному також розглянули питання про стан організації роботи соціальних педагогів загальноосвітніх навчальних закладів. Завідувачем Центру практичної психології та соціальної роботи Наталею Докшиною проаналізовано кадровий склад шкільних соціальних служб, надано рекомендації щодо планування роботи соціальних педагогів та удосконалення їх діяльності у наступному 2016 році.

Керівництвом відділу освіти підведено підсумок роботи навчальних закладів за І семестр навчального року, окреслені головні завдання, які стоять перед відділом та педагогами щодо організації безпечного активного відпочинку дітей під час зимових свят та канікул, вирішення кадрових питань, в тому числі атестації педагогів, а також фінансово-господарської діяльності.

Відповідно до плану роботи відділу освіти відбулась підсумкова нарада директорів шкіл та позашкільних навчальних закладів, яку провела начальник відділу освіти Марина Рубцова.Відповідно до плану роботи відділу освіти відбулась підсумкова нарада директорів шкіл та позашкільних навчальних закладів, яку провела начальник відділу освіти Марина Рубцова.Відповідно до плану роботи відділу освіти відбулась підсумкова нарада директорів шкіл та позашкільних навчальних закладів, яку провела начальник відділу освіти Марина Рубцова.